Oogleden, gezwollen

Gezwollen, dikke oogleden kunnen het gevolg zijn van een allergische reactie, zoals hooikoorts of een allergie voor cosmetica of dieren. Maar ook een flinke huilbui of oververmoeidheid kunnen je oogleden doen zwellen.

Advies bij gezwollen oogleden

Bij een allergie is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken, bijvoorbeeld door over te stappen op een hypoallergeen cosmeticamerk of door de bron van de allergie te vermijden. Is oververmoeidheid de oorzaak van je gezwollen oogleden, dan is rust de beste heelmeester. Een koud washandje of een ijsmasker brengt verlichting bij gezwollen oogleden. VSM heeft voor gezwollen oogleden geen standaard oplossing. Je kunt de VSM advieslijn bellen voor een persoonlijk advies. De advieslijn is te bereiken op telefoonnummer 0800 - 9011 of via mail: advieslijn@vsm.nl

Zwelling door ontstoken haarzakje

Een dik ooglid kan ook worden veroorzaakt door een ontstoken wimperhaarzakje. Zo’n zwelling ziet er heel anders uit dan bij dikke oogleden veroorzaakt door vermoeidheid of allergie. De zwelling zit op één plek en ziet rood. Aanraking is vaak heel pijnlijk. Het duurt ongeveer een week voordat deze ontsteking weer weg is.

Tip: gebruik bij gezwollen oogleden geen make-up en draag geen contactlenzen. Probeer fel licht en rokerige ruimtes te vermijden.

Zie ook

Productadvies volwassenen:

Oogdruppels4

Bij vermoeide, gezwollen en geïrriteerde ogen.
koop nulees meer

Productadvies kinderen:

Oogdruppels4

Bij vermoeide, gezwollen en geïrriteerde ogen.
koop nulees meer

4 Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

naar de kassa
0 producten VSM Winkelmand: