Oogleden, gezwollen

Gezwollen, dikke oogleden kunnen het gevolg zijn van een allergische reactie, zoals hooikoorts of een allergie voor cosmetica of dieren. Maar ook een flinke huilbui of oververmoeidheid kunnen je oogleden doen zwellen.

Advies bij gezwollen oogleden

Bij een allergie is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken, bijvoorbeeld door over te stappen op een hypoallergeen cosmeticamerk of door de bron van de allergie te vermijden. Is oververmoeidheid de oorzaak van je gezwollen oogleden, dan is rust de beste heelmeester. Een koud washandje of een ijsmasker brengt verlichting bij gezwollen oogleden.

Zwelling door ontstoken haarzakje

Een dik ooglid kan ook worden veroorzaakt door een ontstoken wimperhaarzakje. Zo’n zwelling ziet er heel anders uit dan bij dikke oogleden veroorzaakt door vermoeidheid of allergie. De zwelling zit op één plek en ziet rood. Aanraking is vaak heel pijnlijk. Het duurt ongeveer een week voordat deze ontsteking weer weg is.

Tip: gebruik bij gezwollen oogleden geen make-up en draag geen contactlenzen. Probeer fel licht en rokerige ruimtes te vermijden.

Advies bij gezwollen oogleden

VSM Oogdruppels is een steriele oplossing voor het oog met extract van blauwe bosbes en natriumhyaluronaat. VSM Oogdruppels gebruik je ter verlichting, bevochtiging en verfrissing van vermoeide, gezwollen en geïrriteerde ogen. Ook geschikt voor gevoelige ogen en dragers van contactlenzen.

Nog meer weten over ogen en oogdruppels?

Ga naar de themapagina oogdruppels

Zie ook

Productadvies volwassenen:

Oogdruppels4

Bij vermoeide, gezwollen en geïrriteerde ogen.
koop nulees meer

Productadvies kinderen:

Oogdruppels4

Bij vermoeide, gezwollen en geïrriteerde ogen.
koop nulees meer

4 Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

naar de kassa
0 producten VSM Winkelmand: