Algemeen

VSM sponsort niet met financiële bijdragen, alleen maar met producten. Je kan je sponsorverzoek indienen door middel van het invullen van het sponsorformulier: indien sponsorverzoek.
VSM heeft een grote advieslijst. Mocht je het antwoord hierin niet kunnen vinden neem dan contact op met de VSM Advieslijn via e-mail of gratis per telefoon (0800-9011).
Vrijwel alle homeopathische geneesmiddelen kun je gebruiken tijdens de zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft. Indien dit niet het geval is, wordt het uitdrukkelijk vermeld in de bijsluiter. Deze geneesmiddelen hebben altijd een waarschuwing op het etiket of op de bijsluiter. Lees deze dus altijd zorgvuldig na.
Na opening van het product kun je de datum aanhouden die op de verpakking staat.
Er bestaat geen keurmerk, maar wel een Registratieregeling volgens de Wet Op de Geneesmiddelen (WOG). Homeopathische geneesmiddelen moeten van de overheid door de fabrikanten worden aangemeld bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Zij beoordeelt homeopathische middelen op kwaliteit wel op een manier die recht doet aan de principes van de homeopathie. Het is het doel van de registratie om de kwaliteit van homeopathische geneesmiddelen te waarborgen. De meeste homeopathische geneesmiddelen van VSM zijn voor deze registratie aangemeld en/of zijn reeds geregistreerd.
Alle VSM geneesmiddelen die vrij verkrijgbaar zijn (d.w.z. zonder recept) kun je zelf kopen bij de apotheek, drogisterij of reformzaak met geneesmiddelverkoop. Je kunt ook direct bestellen in onze webshop.
Homeopathische geneesmiddelen kun je meestal in vier vormen krijgen: druppels, tabletten, granules (grote korrels) en globuli (kleine korrels). De druppels kun je direct in de mond druppelen, op een lepeltje of op een lepel water (afhankelijk van de bijsluiter). De tabletten en granules en globuli laat je in de mond ‘smelten' en uiteen vallen. Het geneesmiddel wordt zo snel door het mondslijmvlies opgenomen.

Uitwendige producten, zoals zalf, gelei, crème, emulsie enzovoort kunnen in het algemeen naar behoefte worden gebruikt. Lees hiervoor steeds goed de bijsluiter.
Je kunt het geneesmiddel het beste in een ‘schone' mond innemen. Dus als het mondslijmvlies niet bezig is andere stoffen, b.v. uit voedsel, op te nemen. Want een homeopathisch geneesmiddel werkt het beste als het door het mondslijmvlies wordt opgenomen. Let op: dit betekent dat je ook rekening moet houden met drinken, tandenpoetsen of kauwgum, wat ook allemaal inwerkt op je mondslijmvlies. Om te onthouden dat je je geneesmiddel moet innemen, kun je het beste een vast tijdstip kiezen, bijvoorbeeld een half uur voor of na het eten.
Soms zijn uitwendige VSM producten verkrijgbaar in meerdere vormen, bijvoorbeeld crème, zalf, emulsie of gel.
Wanneer kies je nu wat?
Ze hebben allemaal dezelfde werking. Soms bestaat een homeopathisch geneesmiddel maar in één vorm en soms kun je zelf kiezen. De druppels worden meestal gemaakt met alcohol, de tabletten met lactose en magnesiumstearaat en de granules en globuli met saccharose en melksuiker (lactose).
Het is in principe geen enkel probleem voor de VSM middelen als de temperatuur een aantal dagen boven de 25°C uit komt. Dit is niet van invloed op de kwaliteit.

Bij zalven en crèmes is het mogelijk dat deze scheiden door grote hitte (bijvoorbeeld in een afgesloten auto). Er komt dan vocht uit de tube. In dat geval moet het product weggegooid worden.
Voor veel van onze producten geldt dat ze geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Voor vragen hierover kun je contact met ons opnemen.
Door aanhoudende problemen met één van de grondstoffen van Travelin is dit product niet meer leverbaar. U kunt contact opnemen met de VSM Advieslijn voor een alternatief advies. De Advieslijn is bereikbaar op 0800 -9011 (gratis) of per mail advieslijn@vsm.nl
De producten van VSM zijn online verkrijgbaar in de VSM Webshop. Klik hier om naar de webshop te gaan.
Je kunt gebruik maken van de zoekfunctie. Deze vind je rechts bovenaan de pagina. Ook kun je direct in het productoverzicht kijken.
naar de kassa
0 producten VSM Winkelmand: