VSM Schüssler mineraalzouten

Om gezond te zijn en blijven heb je mineraalzouten nodig. In de juiste hoeveelheid én verdeling. Soms heb je een tekort aan een of meer mineraalzouten. Dan kun je klachten krijgen of je minder fit voelen.

Wat zijn mineraalzouten?

Mineraalzouten zijn voedingsstoffen die zich overal in je lichaam bevinden. Ze zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van alle processen in je lichaam. Je krijgt de mineraalzouten binnen via je voeding. Als je gezond en gevarieerd eet, kan er dus nooit een tekort ontstaan, zou je denken. Toch is dat niet zo. Bepaalde omstandigheden, zoals (te) hard werken, intensief sporten, stress of slaapgebrek kunnen ervoor zorgen dat je celstofwisseling verstoord raakt.

Hoe werken de mineraalzouten?

De Schüssler therapie is een geneeswijze die gebaseerd is op het gezond functioneren van de lichaamscellen, de basiseenheden van leven.

De Duitse homeopaat Schüssler ontdekte al in de 19e eeuw dat een verstoord evenwicht van de mineraalzouten tot ziekte kan leiden. Het is namelijk zo dat een cel minder goed functioneert als er een tekort is aan deze essentiële zouten. Een ‘zieke’ cel is niet alleen gehinderd in het uitvoeren van zijn gewone taken, maar is ook minder goed in staat om voedingsstoffen op te nemen uit de omgeving. Schüssler kwam toen op het idee de mineraalzouten te verdunnen en te potentiëren. Door die speciale bereiding worden de cellen geprikkeld om weer voldoende voedingsstoffen op te nemen. Zo wordt de mineralenstofwisseling hersteld en komt het lichaam weer in balans.

Het gebruik van Schüssler zouten is dus een eenvoudige manier om de mineralendisbalans door de cellen zelf te laten corrigeren.

Dosering en gebruik van de zouten

Bij zelfzorgklachten kun je de onderstaande dosering aanhouden. Tenzij anders geadviseerd (door bijvoorbeeld een arts of therapeut), dan volg je natuurlijk dat advies. De Schüssler mineraalzouten van VSM zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

Volwassen en kinderen vanaf 12 jaar
Bij de eerste verschijnselen elk uur 1 tablet innemen. Als de klachten verminderen 3 maal daags 1 tablet innemen. Gebruik maximaal 12 tabletten per dag.

Bij acute klachten kan ook een hete/warme oplossing gemaakt worden.
Los 10 tabletten van een Schüssler zout op in heet water en drink deze oplossing met kleine slokjes zo heet mogelijk op. Met deze warme toediening bereik je een snelle en goede opname van het mineraalzout.

Kinderen van 6 tot 12 jaar
Bij de eerste verschijnselen elk uur 1 tablet innemen. Als de klachten verminderen 2 maal daags 1 tablet innemen. Gebruik maximaal 6 tabletten per dag. De tabletten bij voorkeur een kwartier vóór of na de maaltijd innemen en in je mond laten smelten. Ze worden dan via het speeksel direct in het bloed opgenomen, wat de werking bevordert.

Lees de bijsluiter van de Schüssler mineraalzouten.

Schüssler celzouten kurenboek

Handige boeken voor zelfzorg met Schüssler mineraalzouten. De auteurs, zelf therapeuten, geven een overzicht van de twaalf basiszouten, twaalf toegevoegde zouten en kuren die ze in eigen praktijk hebben ontwikkeld. Bestel deze boeken rechtstreeks bij Bol.com via onderstaande links

naar de kassa
0 producten VSM Winkelmand: