Advies Huid

Blauwverkleuring van de huid

Wil jij weten hoe een blauwverkleuring van de huid ontstaat en hoe je het kan verhelpen? Lees ons advies!
Geplaatst op 28 juli 2022

Wat is blauwverkleuring van de huid?

Een blauwverkleuring van de huid ontstaat meestal als gevolg van een bloeduitstorting. Kleine bloedvaten onder de huid gaan kapot, zonder dat de huid zelf beschadigd is. Het bloed sijpelt tussen de weefsels door en de plek wordt vervolgens zichtbaar als een blauwverkleuring van de huid. Soms gaat dit gepaard met een zwelling. Na een paar dagen wordt het bloed door je lichaam afgebroken en afgevoerd.

Oorzaken van blauwverkleuring van de huid

Vaak ontstaat een blauwverkleuring van de huid door een harde klap, val of stoot. Denk bijvoorbeeld maar aan het stoten van je been tegen de hoek van het bed of de tafel. Andere mogelijke oorzaken zijn:

  • Geslacht en leeftijd. Een blauwverkleuring van de huid komt in het algemeen meer voor bij vrouwen en bij ouderen. Dit komt onder andere omdat zij een dunnere huid hebben.
  • Langdurige inspanning, zoals het lopen van een marathon
  • Medicijnen

Naast bloeduitstortingen kan een slechte doorbloeding ook de oorzaak zijn van een blauwverkleuring van de huid. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan bij lage temperaturen, als een symptoom van koude handen en voeten.

Wat te doen bij blauwverkleuring van de huid

Als je een klap, val of stoot hebt gehad, helpt het om zo snel mogelijk de plek te koelen met bijvoorbeeld een kompres of een doek met ijs. Dit kan zwelling voorkomen en verzacht de pijn. Verkleurt je huid blauw door een langdurige, flinke inspanning? Zorg dan dat je voldoende rust neemt.

Een dag nadat de blauwverkleuring is ontstaan, kan je de plek verwarmen. Warmte zorgt ervoor dat je bloedvaten uitzetten. Dit versnelt je bloedcirculatie, waardoor het gesijpelde bloed eerder zal worden afgebroken en afgevoerd.

Voor de uiterlijke verzorging van de blauw verkleurde huid kan je Arniflor gel en Arniflor zalf gebruiken. Speciaal voor je kindje is er Arnikind Vallen en stoten gel.

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG 105-0212-0124