Tijdens de koudere wintermaanden heeft onze huid veel te verduren gekregen. Het kan zijn dat je huid droger en trekkeriger is gaan aanvoelen. Herken jij dit ook? Dan ben jij waarschijnlijk één van de velen met een droge huid. Geen zorgen, wij vertellen je graag wat je hiertegen kunt doen.

Oorzaken droge huid in de winter

Waarom wordt onze huid nu elke winter droger? Over het algemeen geldt: droge lucht = drogere huid. In de winter is de lucht namelijk droger, waardoor ook de huid droger kan worden. Ook binnenshuis is de lucht vaak droger, door de invloeden van de verwarming.

Een droge huid ontstaat door een tekort aan huidvetten, waardoor de huidbarrière kan beschadigen. Het gevolg hiervan is dat er vocht uit de huid wordt onttrokken aan de lucht. Een vetlaagje op onze huid is eigenlijk heel belangrijk voor een goede vochtbalans en om de huid gezond en soepel te houden.

Een droog gezicht in de winter

In de winter kan de huid van je gezicht droger en trekkeriger aanvoelen. De huid is dan gevoeliger en kan sneller rood worden of geïrriteerd aanvoelen. De huid kan zelfs zo droog worden dat er huidschilfers of velletjes te zien zijn. Niet persé wat je wilt hebben in de winter… Daarom geven we je onderstaande tips bij een droge huid.

Tips bij een droge huid in de winter

1.      Scrubben is een goede methode om dode huidcellen te verwijderen. Maar doe het niet te vaak. Het kan de huidbarrière verder beschadigen en de huid dus meer doen uitdrogen.

2.      Gebruik geen zepen en reinigingsproducten. Dit droogt de huid alleen maar verder uit. Kies daarom voor zeepvrije verzorgingsproducten.

3.      Douche niet te heet. Het vette beschermende laagje van je huid wordt met heet water van je afgespoeld.

4.      Was je huid niet te veel. Elke keer als je je huid wast met water, zeep of andere reinigingsmiddelen droogt de huid verder uit.

5.      Eet en drink gezond. Drink minimaal 3 liter water per dag en eet genoeg groente en fruit.

6.      Gebruik een vette crème, zoals VSM Derma Cardiflor crème. Een vette crème verzorgt de huid en helpt de huid herstellen.

Crème voor de droge huid

Het kans soms moeilijk zijn een goed product te vinden voor een droge huid. Je wilt een product dat de droge huid verzorgt, maar ook dat het bijdraagt aan het behoud van de natuurlijke balans van de huid. Een verzorgende crème als Derma Cardiflor crème is dan misschien wel wat je zoekt. Derma Cardiflor crème verzacht en hydrateert de gevoelige en droge huid, en is ook geschikt voor de verzorging van de eczeem-gevoelige huid. Bij een extreem droge huid kan namelijk eczeem ontstaan. De crème is plantaardig en parfumvrij.

Lees hier 5 tips voor de verzorging van een eczeem-gevoelige huid in de lente en zomer!

Bronnen: Huidarts.com, Apotheekenhuid.nl, Thuisarts.nl