Een nieuw seizoen is weer aangebroken. De bomen laten hun bladeren vallen en de omgeving kleurt weer rood, bruin en geel. Je zomerse outfits gaan terug in de kast en in plaats van buiten in de avondzon zit je nu knus op de bank bij de kachel. Deze (weers)veranderingen merkt je huid ook. Voorkom een droog en trekkerig gevoel en bereid je huid goed voor op de herfst.

Geef je huid een boost

Heb je tijdens je vakantie veel uren buiten doorgebracht op het strand of in je tuin? Dan kan je in de herfst last krijgen van een (zeer) droge huid en acne. Zonnestralen maken je huidlaag dikker, waardoor je poriën eerder verstopt raken. Voelt je huid droog en trekkerig aan? Dat komt door de warmte van je kachel en de bijkomende lage luchtvochtigheid van het seizoen. Besteed daarom genoeg aandacht aan je huid. Ga je een dagje winkelen voor nieuwe outfits? Breng dan ook een bezoekje aan de drogist. Met een gezichtsscrub krijgt jouw huid een diepe reiniging en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Tegelijkertijd verwijder je dode cellen, waardoor je huid beter vocht opneemt. Door te scrubben krijgt je huid een stimulans om zichzelf te herstellen. En je huid voelt soepeler aan.

Huid herfst

Verzorging tijdens de herfst
Blijf je huid gedurende de herfst insmeren voor extra hydratatie. Vooral als je vaak droge plekjes of een eczeemgevoelige huid hebt. Je huid heeft het in deze periode behoorlijk druk; niet alleen moet ze herstellen van blootstelling aan de zon en airco, ook moet ze gelijk omschakelen naar de huidige weersomstandigheden. Een vette zalf zoals VSM Derma Calendulan zalf kan in dit geval helpen bij een droge huid. Blijf voldoende water drinken naast je heerlijke drankjes onder de heater. Ga je een lange wandeltocht maken tijdens een zonnige dag in de herfst? Zorg dan voor voldoende bescherming tegen uv-straling met een zonnebrandcrème.

Geen liefhebber van regen, kou en wind?

Ook in de herfstperiode verdient je huid intensieve verzorging met VSM Derma Calendulan zalf:
• op basis van het natuurlijke ingrediënt Calendula officinalis (goudsbloem)
• ondersteunt het zelfherstellend vermogen van je huid
• te gebruiken door het hele gezin.