Deze tijd van het jaar is met regen, gure wind en kou niet bepaald een pretje voor je huid. We geven je graag wat tips om je eenvoudig tegen dit gure weer te wapenen.

Pas je huidverzorging aan op het nieuwe seizoen

Je huid ‘smeekt’ op deze dagen om hydratatie. Leg een beschermlaag aan die je huid verzorgt en hydrateert. Vooral in dit seizoen heeft je huid vettere crèmes nodig. Én vergeet ook niet je handen in te smeren.

Lekker lauw

(Te) hete douche? No go! Waarom? Heet water droogt je huid (verder) uit. Kies daarom voor een lauwe douche en kruip daarna in een lekker warme trui of onder een dekentje op de bank.

Aan tafel

Ook een evenwichtig voedingspatroon is belangrijk. Zet daarom regelmatig zalm, spinazie en rode paprika op het menu. De vis zit vol met gezonde omega 3-vetten. In spinazie zit veel ijzer, een belangrijk ingrediënt voor onder andere een gezond uitziende huid. Rode paprika bevat veel vitamine C, dat weer voor meer stevig­heid van je huid zorgt.

Je huid verzorgen terwijl je slaapt

Met name handen, ellebogen en knieën kunnen soms wat extra aandacht vragen. Smeer droge of gevoelige plekken voor je gaat slapen in met een vette crème of zalf. De volgende dag voelt je huid weer zacht en soepel aan.

Producttip

Op het moment dat je huid wat droog en gevoelig is, verwen hem dan met VSM Derma Cardiflor. VSM Derma Cardiflor bevat natuurlijke ingrediënten en hydrateert en verzacht de huid. Hierdoor kun jij je huid wat rust geven en helpen in het behoud van zijn natuurlijke balans.

Goed om te weten: VSM Derma Cardiflor is ook geschikt voor de verzorging van de eczeem-gevoelige huid.