Het zzzzzoemende geluid van muggen… oh wat kan dat irritant zijn. Het lijkt ook wel of ze altijd rond je hoofd vliegen. En weet je waarom ze dat doen? Muggen ‘ruiken’ de kooldioxide die wij uitademen op zo’n 50 meter afstand en blijven daarom zo boven ons hoofd cirkelen. Leuk weetje, maar of we daar blij van worden...

Word jij ook altijd gestoken?

Dat muggen van ‘zoet bloed’ zouden houden, is een fabeltje. Zoet bloed bestaat namelijk niet. Muggen komen op onze lichaamsgeur af. Vrouwtjesmuggen hebben menselijk of dierlijk bloed nodig voor de ontwikkeling van hun eitjes. Het is voor hen dus erg belangrijk om ‘goed’ bloed op te sporen. Dit doen ze door middel van lichaamsgeur. De combinatie van lichaamswarmte met zweet en koolstofdioxide dat wij uitademen trekken muggen aan. De één produceert van nature meer van deze stoffen dan de ander. Ben jij één van hen, dan word je over het algemeen dan ook meer gestoken. 

muggen

Weg met die muggen!

Muggen komen op sommige geurtjes af, maar op andere geurtjes zijn ze weer niet zo gek, zoals de geur van citroen. Het branden van een kaars met citronella kan helpen om muggen op afstand te houden. Ook goudsbloem (calendula officinalis) is niet favoriet bij de muggen. Er zijn tal van planten die eigenschappen hebben om muggen op een veilige afstand te houden. Bijvoorbeeld rozemarijn, lavendel, pepermunt en eucalyptus. Mooi hè, die kracht uit de natuur.

Wist je dat... 

* muggen het meest in armen prikken? Handen en bovenbenen staan op nummer 2 en 3!

* Top 3 #muggenirritaties
1. gezoem
2. jeuk
3. bulten

Bron: Buienradar.nl

Muggenplaag op komst?

Check de muggenradar en ontdek of er de komende dagen zoemende overlast bij jou in de buurt is.

Toch geprrrikt? 

Ook al heb je er van alles aan gedaan om het te voorkomen… soms ontkom je er gewoon niet aan en heb je een paar muggenbeten te pakken. Een muggenbeet kan je een vervelend gevoel geven. Je huid wordt rood, kan licht zwellen en jeuken. VSM Prrrikweg verzorgt de geprikkelde en rode huid na insectensteken. Het bevat natuurlijke bestanddelen die de huid verzorgen, verzachten, hydrateren en het zelfherstellend vermogen van de huid ondersteunen. VSM Prrrikweg is er als rollergel en voor kinderen is er een handige spray variant.

Je huid in de zomer

In de zomer is je huid hard aan het werk. Het beschermt je tegen de zon, bouwt vitamine D op en reguleert je vochthuishouding. Ontdek de natuurlijke kracht van je huid in de zomer met VSM Derma Calendulan.