De ene dag heb je een stralende huid en krijg je veel complimentjes. De andere dag kan het zomaar anders zijn. Bijvoorbeeld omdat je je hebt gestoten en een blauwe plek krijgt of omdat je last hebt van jeuk of huidirritatie. Dan kan je huid wel wat extra kracht uit de natuur gebruiken. Calendula officinalis, Cardiospermum halicacabum en Arnica montana zijn voorbeelden van ingrediƫnten uit de natuur die jouw huid weer laten stralen.

Calendula officinalis (goudsbloem)

De goudsbloem komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Azië, maar groeit ook goed op Nederlandse bodem. Het belangrijkste is dat de bloem genoeg zon krijgt. De naam stamt af van het Latijnse Calendae; wat de eerste van de maand betekent. En officinalis betekent "geneeskrachtig" of "uit de apotheken. Oude Griekse wijsgeren ontdekten al vroeg de helende eigenschappen van goudsbloem. Gelukkig is al die kennis verder onderzocht en bewaard gebleven. Goudsbloem is verzorgend, verzachtend en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de huid. VSM heeft verschillende producten met het natuurlijke ingrediënt Calendula officinalis, zoals Derma Calendulan zalf, gel of bijvoorbeeld littekencrèmeNatuurlijke ingrediënten arnica

Arnica montana (valkruid)

Terwijl goudsbloem en de blaaserwt dol zijn op zon en tropische warmte, houdt de Arnica montana juist van koelere gebieden in de bergen. Arnica montana of valkruid is een meerjarige plant die behoort tot de grootste plantenfamilie, namelijk de samengesteldbloemigen. Herders ontdekten de helende werking van valkruid doordat de schapen die zich bezeerden op Arnica blaadjes knabbelden. Arnica montana wordt onder andere gebruikt in de producten van VSM Arniflor. Handig om in huis te hebben voor ongelukjes in en rondom het huis.

 

Cardiospermum halicacabum (blaaserwt)

De blaaserwt kwam oorspronkelijk naar Europa vanwege zijn schoonheid. Het woord ‘cardios’ verwijst de witte hartvormige plekken op de zwarte zaadjes. De Cardiospermum halicacabum is dol op warm tropisch weer en groeit daarom vooral in Zuid-Amerika, Afrika en Australië. Ook in India komt de vrucht veel voor. Deze lotusvrucht is niet alleen mooi om naar te kijken, maar staat ook vooral bekend om haar gebruik in verzorgingsproducten voor een (eczeem)gevoelige en geprikkelde huid. VSM heeft verschillende producten met het natuurlijke ingrediënt Cardiospermum halicacabum, zoals Derma Cardiflor. Hierdoor kan jij je huid wat rust geven en helpen in het behoud van haar natuurlijke balans.