De meeste kinderen zijn dol op muziek. Muziek loopt als een rode draad door het leven van je kleine. Van jongs af aan wordt er al gedanst en gezongen. Eerst nog onverstaanbaar en oh-zo-lief. En voor je het weet kent jouw kleine de liedjes (ook de Engelse ) beter dan jij ze kent. 

Bijna elk kind houdt ervan om muziek te maken. Toch is muziekles vaak nog een stapje te ver. Maar waarom is muziek maken zo belangrijk en vanaf welke leeftijd begin je ermee? We zetten hieronder een aantal handige weetjes voor je op een rij.

  • Muziek maken is behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling. De cognitieve en sociale ontwikkeling groeit bij het leren spelen van een instrument.
  • Een kindje kan vanaf het vierde jaar een instrument leren spelen. Vanaf het zesde jaar kan de kleine een blaasinstrument leren spelen.
  • Gezamenlijk muziek maken versterkt het groepsgevoel en de discipline.
  • Uit onderzoek is gebleken dat door muziek de linker en de rechter hersenhelft sterker met elkaar verbonden raken. De band tussen aan de ene kant spraak en intelligentie en aan de andere kant het gevoel wordt sterker.

Let the music play

Muziek is dus leuk, leerzaam, het is goed voor het concentratievermogen en het zelfvertrouwen kan een boost krijgen. Daarnaast wordt ook het doorzettingsvermogen op de proef gesteld, want alle begin is immers moeilijk.

Het allermooiste van muziek is: je hebt het altijd bij je ;-) Zing maar eens een liedje!