Homeopathie

VSM geeft je kracht uit de natuur
Groene aquarel
Homeopathie

Homeopathie is een geneeswijze die zich richt op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit vermogen zie je bijvoorbeeld wanneer je een wondje oploopt en je lichaam dit zelf binnen enkele dagen geneest. Homeopathische geneesmiddelen stimuleren en activeren de van nature aanwezige kracht tot zelfherstel.

Het overgrote deel van de homeopathische geneesmiddelen wordt bereid uit planten of andere natuurlijke producten. Veel planten, die bij onverdunde inname of aanraking bepaalde ziekmakende verschijnselen veroorzaken, kunnen in verdunde vorm juist een genezend effect hebben. Op dit verschijnsel berust het grondprincipe van de werking van homeopathische middelen: “Het gelijke met het gelijkende genezen”. Dit wordt het similia principe genoemd.

Iedereen, van baby tot oudere, kan homeopathie gebruiken. Een bepaalde leefstijl, zoals je voedingspatroon, heeft weliswaar invloed op jouw gezondheid, maar het is geen voorwaarde voor een homeopathische behandeling.

Homeopathie bij je kindje

Het lichaam van je kindje heeft van nature een groot zelfherstellend vermogen. Het lichaam kan dus heel veel zelf! Homeopathie is een geneeswijze die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert.

Het kinderlichaam zit vol energie om te groeien en zich te ontwikkelen. Bovendien is het nog puur en weinig blootgesteld aan invloeden van buitenaf. De ervaring is dat het kinderlichaam daarom extra gevoelig is voor de stimulans van een homeopathisch geneesmiddel. 

Wat is een homeopathisch geneesmiddel?

Een homeopathisch geneesmiddel stimuleert op milde en natuurlijke wijze het herstelvermogen van het lichaam. Bij gebruik van een juist gekozen homeopathisch geneesmiddel zal in de regel een snelle of geleidelijke verbetering van de klachten optreden.

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671