Overzicht enkelvoudige producten 

Homeopathie

Homeopathie is een geneeswijze die zich richt op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit vermogen zie je bijvoorbeeld wanneer je een wondje oploopt en je lichaam dit zelf binnen enkele dagen geneest. Homeopathische geneesmiddelen stimuleren en activeren de van nature aanwezige kracht tot zelfherstel.

Het overgrote deel van de homeopathische geneesmiddelen wordt bereid uit planten of andere natuurlijke producten. Veel planten, die bij onverdunde inname of aanraking bepaalde ziekmakende verschijnselen veroorzaken, kunnen in verdunde vorm juist een genezend effect hebben. Op dit verschijnsel berust het grondprincipe van de werking van homeopathische middelen: “Het gelijke met het gelijkende genezen”. Dit wordt het similia principe genoemd.

Iedereen, van baby tot oudere, kan homeopathie gebruiken. Een bepaalde leefstijl, zoals je voedingspatroon, heeft weliswaar invloed op jouw gezondheid, maar het is geen voorwaarde voor een homeopathische behandeling.

Homeopathie bij je kindje

Het lichaam van je kindje heeft van nature een groot zelfherstellend vermogen. Het lichaam kan dus heel veel zelf! Homeopathie is een geneeswijze die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert.

Het kinderlichaam zit vol energie om te groeien en zich te ontwikkelen. Bovendien is het nog puur en weinig blootgesteld aan invloeden van buitenaf. De ervaring is dat het kinderlichaam daarom extra gevoelig is voor de stimulans van een homeopathisch geneesmiddel. 

Wat is een homeopathisch geneesmiddel

Een homeopathisch geneesmiddel stimuleert op milde en natuurlijke wijze het herstelvermogen van het lichaam. Bij gebruik van een juist gekozen homeopathisch geneesmiddel zal in de regel een snelle of geleidelijke verbetering van de klachten optreden.

Enkelvoudige homeopathie

VSM heeft een breed assortiment enkelvoudige homeopathische geneesmiddelen. Deze producten gaan vaak op voorschrift van een homeopathisch arts of therapeut. 
Alle beschikbare enkelvoudige homeopathische geneesmiddelen in tabletvorm, druppels of globuli (kleine korrel) en de verkrijgbare potenties vind je in dit overzicht. Deze producten zijn te bestellen bij je eigen apotheek, de adviesdrogist, Hahnemann apotheek en Homeo Distri

Overzicht enkelvoudige producten 

Een homeopaat spreken?

Heb je een vraag voor een homeopathisch arts of therapeut? Kijk dan op de website van de Vereniging Homeopathie voor een homeopaat bij jou in de buurt. Deze kan je een persoonlijk advies geven. 

Je kan ook bellen naar de Homeopathielijn van de Vereniging Homeopathie: 0900-400 20 50. De Homeopathielijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur en kost € 0,40 per minuut.