Advies Huid

Blauwe plek

Wil jij weten hoe een blauwe plek ontstaat en hoe je het kan verzorgen? Lees ons advies!
Geplaatst op 28 juli 2022

Oorzaken van een blauwe plek

Vaak ontstaat een blauwe plek door een val of stoot. Denk bijvoorbeeld maar aan het stoten van je been tegen de hoek van het bed of de tafel. Andere mogelijke oorzaken zijn:

  • Geslacht en leeftijd. Een blauwe plek komt in het algemeen meer voor bij vrouwen en bij ouderen. Dit komt onder andere omdat zij een dunnere huid hebben.
  • Langdurige inspanning, zoals het lopen van een marathon
  • Lage temperaturen. In de winter kan de huid bij sommige mensen blauw kleuren als ze koude handen en voeten hebben.

Wat te doen bij een blauwe plek

Als je een val of stoot hebt gehad, helpt het om zo snel mogelijk de plek te koelen met bijvoorbeeld een kompres of een doek met ijs. Verkleurt je huid blauw door een langdurige, flinke inspanning? Zorg dan dat je voldoende rust neemt.

Een dag nadat de blauwe plek is ontstaan, kan je de plek verwarmen.

Voor de verzorging van de blauwe plek kan je Arniflor gel en Arniflor zalf gebruiken. Speciaal voor je kindje is er Arnikind Vallen en stoten gel.

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671