Advies Rust & Ontspanning

Concentratieproblemen

Heb jij concentratieproblemen en wil je weten hoe je je goed kan concentreren? Lees hier ons advies!
VSM algemeen
Geplaatst op 13 juni 2022

Dit is een informatiepagina. VSM heeft geen producten die bestemd zijn voor deze indicatie/toepassing.

Heb jij concentratieproblemen?

Een goed concentratievermogen is het vermogen om je aandacht bij één onderwerp te houden. Bij concentratieproblemen is het lastig om op één onderwerp te focussen. Een goed concentratievermogen zorgt ervoor dat je sneller kan leren en dingen begrijpen. Als je je goed kan concentreren kan je gefocust blijven en wordt je niet snel afgeleid door dingen om je heen. Een goed concentratievermogen geeft daardoor meer rust en overzicht.

3 tips om je beter te concentreren

  1. Goed uitgerust zijn helpt sowieso voor een betere concentratie. Een vast slaapritme, een goed matras en een aangename temperatuur dragen al bij aan een goede nachtrust. Als je vermoeid bent kun je je minder goed focussen.
  2. Probeer één ding tegelijk te doen. Het helpt ook om overzicht te hebben in de dingen die je moet doen. Maak bijvoorbeeld een to-do list en werk deze stapsgewijs af.
  3. In een rustige omgeving kan je je altijd beter concentreren. Zorg dus voor een nette, overzichtelijke werkplek met weinig afleiding en veel daglicht. Daglicht remt de aanmaak van melatonine, waardoor je minder snel slaperig wordt.

Concentratieproblemen bij je kindje

Kinderen kunnen zich minder lang concentreren dan volwassenen. Zo kan een kind van 6 jaar zich gemiddeld 10 minuten op 1 taak concentreren en een kind van 10 jaar 20 minuten. Het concentratievermogen van kinderen kan beïnvloed worden door omstandigheden als:

  • Een grote verandering, zoals een verhuizing
  • Overprikkeling, bijvoorbeeld door televisiegeluiden of een drukke klas
  • Spanningen in huis
  • Verliefdheid
  • Vermoeidheid

Om je kindje te helpen zich beter te concentreren, helpt het altijd om te zorgen voor een rustige omgeving met weinig afleiding. Dus zet de televisie uit als je kindje een taak uitvoert. Het kan ook helpen om duidelijke opdrachten te geven, zoals “We gaan nu een kwartier sommen maken en daarna gaan we eten”.

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671