Blog Baby & Kind

Mijlpaal van je kindje: Voor het eerst muziek!

Waarom muziek maken met je kindje zo belangrijk is? En vanaf welke leeftijd je kindje muziek kan gaan maken? Lees hier ons advies!
Mijlpaal van je kindje: Voor het eerst muziek!
Geplaatst op 11 augustus 2022

De meeste kinderen zijn dol op muziek. Muziek loopt als een rode draad door het leven van je kleine. Van jongs af aan wordt er al gedanst en gezongen. Eerst nog onverstaanbaar en oh-zo-lief. Voor je het weet, kent jouw kleine de liedjes (ook de Engelse) beter dan jij ze kent. 

Bijna elk kind houdt ervan om muziek te maken. Toch is muziekles vaak nog een stapje te ver. Maar waarom is muziek maken zo belangrijk en vanaf welke leeftijd begin je ermee? We zetten hieronder een aantal handige weetjes voor je op een rij:

  • Muziek maken is behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling. De cognitieve en sociale ontwikkeling groeit bij het leren spelen van een instrument.
  • Een kindje kan vanaf het vierde jaar een instrument leren spelen. Vanaf het zesde jaar kan de kleine een blaasinstrument leren spelen.
  • Gezamenlijk muziek maken versterkt het groepsgevoel en de discipline.
  • Uit onderzoek is gebleken dat door muziek de linker en rechter hersenhelft sterker met elkaar verbonden raken. De band tussen spraak en intelligentie aan de ene kant en gevoel aan de andere kant wordt sterker.

Let the music play

Muziek is dus leuk, leerzaam, goed voor het concentratievermogen en het zelfvertrouwen kan een boost krijgen. Daarnaast wordt het doorzettingsvermogen op de proef gesteld, want alle begin is immers moeilijk.

Het allermooiste van muziek is: je hebt het altijd bij je 😉 Zing maar eens een liedje!

Ook interessant

Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Kliederen!
VSM Kind
Als je kindje begint met tekenen, knutselen en kliederen is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
3 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Klimmen en klauteren!
VSM Kind
Als je kindje begint met klimmen en klauteren is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Tegen een stootje kunnen
VSM Kind Arnikind
Wat kan je doen als je kindje is gevallen of zich heeft gestoten? Lees het in deze blog!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671