Blog Baby & Kind

Mijlpaal van je kindje: Bedtijd!

Wat is een goede bedtijd voor je kindje en hoeveel moeten kinderen slapen? In deze blog lees je ons advies!
Mijlpaal van je kindje: Bedtijd!
Geplaatst op 11 augustus 2022

Bedtijd! Bij de één gaat het zonder problemen, bij de ander moet een hele trukendoos opengetrokken worden om de kleine onder de wol te krijgen. Wat vast staat, is dat slapen ontzettend gezond en belangrijk is, zeker voor kindjes. Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich. Ook de hersenen laden zich weer op zodat de kleine de volgende ochtend weer fris kan beginnen.

Een kindje van 3 heeft gemiddeld zo’n 12 uur slaap nodig. Middagdutjes worden korter, maar zijn soms nog wel nodig. Natuurlijk heeft het ene kindje meer slaap nodig dan het andere. Slaapt mijn kindje dan wel genoeg? Dat hangt er van af. Als je kindje ’s ochtends fris en fruitig wakker wordt, slaapt het kennelijk genoeg. Is je kleine daarentegen niet wakker te krijgen, gaat het waarschijnlijk te laat naar bed.

Naar bed, naar bed zei Duimelot

Wanneer is de beste tijd om je kleintje naar bed te brengen? De meeste 3-jarigen liggen rond 7 à 8 uur in bed tot de volgende ochtend 6, 7 of 8 uur. Het kan zijn dat de kleine wel op tijd in bed ligt, maar nog niet slaapt. Toch is het verstandig een vaste tijd aan te houden om naar bed te gaan. Slapen lukt dan misschien nog niet meteen, maar naar bed gaan en uitrusten is ook al heel belangrijk. Dus oogjes dicht en snaveltjes toe 😉

Tips bij het naar bed gaan

  • Neem de tijd om je kleine naar bed te brengen. Ook als je een keertje iets later bent, is het belangrijk om het bedritueel intact te houden. Dus lees gewoon lekker dat verhaaltje voor. 
  • Houd vast aan het patroon dat jij en je kindje gewend zijn. Bijvoorbeeld eerst pyjama aan en tandjes poetsen, daarna een verhaaltje.
  • Word niet meteen boos als de kleine toch nog een keer (of 2 of 3…) uit bed komt.
  • Om ’s ochtends niet meer super vroeg een kleintje springend op jouw bed aan te treffen, kun je een wekker aanschaffen die aangeeft wanneer de kleine uit bed mag komen.

Slaapproblemen thuis? Neem contact met ons op. We helpen je graag. 

Ook interessant

Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Logeren!
VSM Kind
Als je kindje gaat logeren is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Geb(r)abbel!
VSM Kind
Als je baby begint b(r)abbelen is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Kijken en luisteren!
VSM Kind
Als je baby begint met kijken en luisteren is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671