Blog Baby & Kind

Mijlpaal van je kindje: Kijken en luisteren!

Als je baby begint met kijken en luisteren is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Mijlpaal van je kindje: Kijken en luisteren!
Geplaatst op 11 augustus 2022

Je kleintje reageert niet alleen op je stem, maar ook op je geur en de manier waarop je je baby aanraakt. Deze vorm van contact maken kan al vanaf de eerste dag! Betrap jij jezelf er ook op dat je altijd op een hoge toon tegen je kleintje praat? Dat is niet zonder reden. In het begin horen baby’s namelijk vooral hoge tonen. Als je goed kijkt, zie je dat je kleintje bij een hard geluid onbewust met de armpjes en beentjes reageert als een soort reflex. Na ongeveer 4 maanden draait je baby het hoofdje in de richting van het geluid. Pas na 2 jaar is het gehoor van een kindje, althans de ontwikkeling hiervan, voltooid.

Hoe weet je of je kleintje goed hoort?

Een goed gehoor is belangrijk, omdat je kindje erdoor leert praten. In de eerste weken na de geboorte krijgen baby’s een gehoortest. Dit gebeurt meestal thuis, samen met de hielprik. Wellicht heeft jouw kleintje ‘m al gehad. Van de gehoortest merkt je baby bijna niets. Grote kans dat de kleine tijdens de test zelfs lekker slaapt. Een klein apparaatje geeft signalen af in het oortje. Als de oren gezond zijn, geeft het oor een geluid terug. Meer info over de gehoortest lees je op de website van het RIVM.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…

Een week na de geboorte kan je kleintje dingen op zo’n 20 centimeter afstand goed zien. Van dingen die dichterbij of verder weg zijn, is het beeld nog wazig. Ook kleuren zijn nu nog niet echt te onderscheiden, behalve het verschil tussen een donkere en lichte kleur. Pas na ongeveer 4 weken gaat je baby kleuren zien. Rood is de eerste kleur en blijft ook voor lange tijd de favoriete kleur waarop je baby het meest reageert. Kort daarna kan je kleintje ook blauw, geel en groen herkennen. De interesse van je baby in alles wat er gebeurt, groeit snel. Met zo’n 3 maanden kijkt je kleintje graag naar de eigen handjes en ontdekt het ook de voetjes en teentjes. Na deze ontdekking worden de voetjes vaak vastgepakt en komen de teentjes regelmatig in het mondje terecht. Ja, je kleintje is enorm lenig! Daarnaast gaat je baby steeds scherper zien, maar het duurt nog wel een tijdje voordat je kindje net zo goed kan zien als jij. Na een jaar is het zicht nagenoeg gelijk aan dat van een volwassene.

Ook interessant

Huid Zo verandert je huid als je zwanger bent
VSM Derma Calendulan
Als je zwanger bent kan je huid veranderen. Ben je benieuwd wat je te wachten staat? Lees het in deze blog!
Lees bericht
3 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Geb(r)abbel!
VSM Kind
Als je baby begint b(r)abbelen is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Omrollen en kruipen!
VSM Kind
Als je kindje begint met omrollen en kruipen is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671