Blog Huid Baby & Kind

Zo verandert je huid als je zwanger bent

Als je zwanger bent kan je huid veranderen. Ben je benieuwd wat je te wachten staat? Lees het in deze blog!
Zo verandert je huid als je zwanger bent
Geplaatst op 10 augustus 2022

Onder invloed van hormonen kan je huid flink veranderen als je zwanger bent, bovenop al die andere veranderingen. Gelukkig kun je wel wat doen om je huid te ondersteunen. Zeker als je jouw lichaam de extra aandacht geeft die het nu kan gebruiken.

Andere kleur

Sommige vrouwen houden een stralende huid als ze zwanger zijn. Toch merken ook veel vrouwen die in verwachting zijn vroeg of laat dat hun huid is veranderd. Je huid is vaak beter doorbloed, dat zie je bijvoorbeeld aan rode handpalmen of rode plekjes. Verder wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd, waardoor donkere vlekken kunnen ontstaan. Het is daarom verstandig om direct zonlicht te vermijden als je zwanger bent. Het goede nieuws is: deze pigmentvlekken verdwijnen vrijwel altijd na de zwangerschap.

Geprikkelde en kriebelige huid

Een ander vervelend gevoel is een geprikkelde huid die kriebelig kan aanvoelen. Vaak is dit gevoel alleen rondom de groeiende buik, maar het kan ook over je hele lichaam ontstaan. Meestal is er niets aan de hand voor de gezondheid van je baby, maar mocht het erger worden kun je voor de zekerheid langs de huisarts. Het prikkelende en kriebelige gevoel verdwijnt na een paar dagen na de bevalling vanzelf weer.

Help! Striae!
Bij sommige vrouwen die zwanger zijn kan de huid zo oprekken dat er zwangerschapsstrepen ontstaan. Deze strepen, ook wel bekend als striae, ontstaan omdat het bindweefsel onder je huid uitgerekt wordt. Als dit te snel rekt, scheuren de elastische vezels in het bindweefsel. Zwangerschapsstrepen komen vooral voor op je buik, borsten, heupen en bovenbenen. Helemaal verdwijnen doen deze streepjes jammer genoeg meestal niet, wel worden ze wit en dus minder zichtbaar.

Stralend genieten

De meeste veranderingen die je ervaart met je huid verdwijnen na de zwangerschap gelukkig vanzelf. Maar een geprikkelde of droge huid tijdens je zwangerschap is niet bepaald fijn. Kies daarom voor een intensievere verzorging van je huid zodra je weet dat je zwanger bent. Natuurlijk wil je dat op zo’n bewust mogelijke manier doen. Onze Derma producten kunnen je daarbij helpen. Speciaal als eerste hulp middel voor de intensieve verzorging van je huid is er Derma Calendulan zalf. Voor de gevoelige en geprikkelde huid is er Derma Cardiflor zalf. Zo help je jouw lichaam een handje om met al die veranderingen om te gaan en kun jij van begin tot eind stralend genieten van die groeiende buik!

Ook interessant

Huid 6 tips bij een droge huid in de winter
VSM Derma Cardiflor
Tijdens de koude wintermaanden kan je een droge huid krijgen. Wil je weten wat je kan doen bij een droge huid? Met deze tips verzorg jij je droge huid extra goed in de winter!
Lees bericht
3 min
Huid Geef je ruwe huid een beetje extra aandacht!
VSM Derma Calendulan
Heb je een ruwe of schrale huid? Geen zorgen, wij geven je tips bij een ruwe huid!
Lees bericht
2 min
Huid Intensieve huidverzorging belangrijk voor de zomer
VSM Derma Calendulan
In de zomer is je huid droger en gevoeliger. In deze blog lees je hoe je je huid extra goed kunt verzorging in de zomer!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671