Blog Baby & Kind

Mijlpaal van je kindje: Omrollen en kruipen!

Als je kindje begint met omrollen en kruipen is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Mijlpaal van je kindje: Omrollen en kruipen!
Geplaatst op 11 augustus 2022

De eerste maanden van een kindje hangen van mijlpalen aan elkaar vast. Omrollen is er ook eentje van. Op het moment dat ze dit kunnen, zijn kinderen vaak niet meer te houden.

Keep me rolling!

Nadat je baby de kracht heeft gevonden om het hoofdje omhoog te houden, volgt het omrollen snel. Dit betekent dat je kleintje in de meeste gevallen eerst kan rollen van buik naar rug en later ook naar de andere kant. Met ongeveer 6 à 7 maanden zijn de nek- en armspieren sterk genoeg om beide kanten op te kunnen omrollen. Sommige baby’s zijn er vroeg bij en kunnen na 3 maanden al omrollen. Anderen doen er weer wat langer over.

Als je je kindje zo nu en dan even op de buik neerlegt, ontwikkelen de spieren die nodig zijn bij het omrollen. In eerste instantie vindt een baby het helemaal niet prettig op de buik. Doe dit bijvoorbeeld in het begin dan ook maar een minuutje. Door er een spelletje van te maken, help je je kindje om het leuk te gaan vinden op z’n buikje te liggen. Als je een opvallend speelgoedje gebruikt en dat nét buiten handbereik legt, stimuleer je de kleine om ernaartoe te ‘zwemmen’. Je zult zien dat na veel oefenen je kindje sterk genoeg is om de rol te maken.

Tijgeren en kruipen

Als je kindje het omrollen onder de knie heeft, kan het echte werk beginnen. Tijgeren, buikschuiven en iets later het kruipen. Bij het tijgeren blijft het buikje van je baby op de grond. Je kindje baant zich al schuivend, vooruit én achteruit door de kamer. Wanneer de knietjes eenmaal onder de buik worden geschoven en het kruipen begint, is er niets meer veilig in huis. Om je huis ‘kruip-proof’ te maken, kun je zelf een keer op je handen en voeten door het huis gaan om te kijken welke ‘uitdagingen’ je kleintje allemaal tegenkomt.

Ook interessant

Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Bedtijd!
VSM Kind
Wat is een goede bedtijd voor je kindje en hoeveel moeten kinderen slapen? In deze blog lees je ons advies!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Bewegen en aankleden!
VSM Kind
Als je kindje begint met bewegen is dat een hele mijlpaal. Je kindje begint zijn motoriek te ontwikkelen. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
3 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Eerste stapjes!
VSM Kind
Als je baby begint met de eerste stapjes is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671