Blog Baby & Kind

Mijlpaal van je kindje: Alles zelf doen!

Komt jouw kindje op de leeftijd dat ze alles zelf willen doen? Lees hier alles over deze mijlpaal!
Mijlpaal van je kindje: Alles zelf doen!
Geplaatst op 11 augustus 2022

Ieder kind is anders en doet dingen in eigen tempo, maar alles wat je kindje denkt zelf te kunnen, zal het ook proberen. Hoewel dit kan leiden tot nogal wat frustratie, zowel bij je kindje als bij jou, is het verstandig om soms even rustig tot 10 te tellen 😉

Een beetje van mezelf en een beetje samen met papa of mama

Het stukje frustratie is het lastigste gedeelte. In jouw ogen kan je kindje behoorlijk ‘lastig’ doen, want “je mag en kan niet alles zelf doen”. In de ogen van je kleintje is papa of mama juist lastig, want “waarom mag ik dit niet zelf doen? Ik kan het heus wel al alleen, je hoeft mij niet te helpen”.

Aan het einde van het eerste jaar maken kinderen zowel emotioneel als sociaal een groei door. Ze zien continu wat anderen doen en nemen alles in zich op. Zo leren ze verbanden te leggen in de dagelijkse gang van zaken. Ze leggen een basis om ooit op eigen benen te staan en denken het op een gegeven moment allemaal zelf te kunnen. Ze hebben geen hulp meer nodig en weten zelf precies hoe alles werkt.

Omdat je dit niet gewend bent van je kleintje probeer je, waar nodig, assistentie aan te bieden. Wat je kindje zelf wil doen, lukt namelijk nog niet altijd op de manier waarop de bedoeling is. Eten wordt een smeerboel, speelgoed vliegt overal heen, tanden poetsen is een uitdaging en rustig een boekje lezen? Dat kan de kleine toch ook zelluf…;-)    

Ook interessant

Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Peuterpuberteit!
VSM Kind
Als je kindje rond de 2 jaar is komen ze in de “Ik zeg nee” fase. Hoe moet je als ouder hierop reageren? Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
3 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Bewegen en aankleden!
VSM Kind
Als je kindje begint met bewegen is dat een hele mijlpaal. Je kindje begint zijn motoriek te ontwikkelen. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
3 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Klimmen en klauteren!
VSM Kind
Als je kindje begint met klimmen en klauteren is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671