Blog Baby & Kind

Mijlpaal van je kindje: Bewegen en aankleden!

Als je kindje begint met bewegen is dat een hele mijlpaal. Je kindje begint zijn motoriek te ontwikkelen. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Mijlpaal van je kindje: Bewegen en aankleden!
Geplaatst op 11 augustus 2022

Je kleine beweegt het liefst de hele dag door, beleeft er plezier aan en het is bovendien goed voor de motoriek. 

Tegenwoordig bewegen kinderen minder dan vroeger. Daar zijn diverse redenen voor te noemen zoals computerspelletjes, vaker met de auto of tijdgebrek om ‘gewoon’ buiten te spelen. Te weinig beweging kan bij jonge kinderen voor een bewegingsachterstand zorgen. Dit betekent dat kinderen later gaan lopen, houterig bewegen of vaker vallen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om je kindje al van kleins af aan te stimuleren om te bewegen. 

Lekker in beweging

Om dreumesen en peuters goed en voldoende te laten bewegen, zijn er verschillende peutersporten die gebaseerd zijn op de volwassen variant. Waarschijnlijk heb je wel eens van baby- en peuterzwemmen gehoord, maar wist je dat er ook bootcamp, voetbal, judo en yoga speciaal voor de allerkleinsten bestaat? Hier leert je kindje op een speelse manier verschillende bewegingen en vaardigheden. Beweging is goed voor de motoriek en coördinatie van je kindje. Daarnaast is veel bewegen, spelen en ontdekken van belang in de dagelijkse dingen zoals op een stoel klimmen of tanden poetsen. En het belangrijkste is dat kinderen er erg veel plezier in hebben. Het samen spelen in een lesvorm stimuleert bovendien de sociale, emotionele, lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van je kleine. 

Ook aan- en uitkleden kan niet zonder motoriek!

Hoewel het uitkleden voor je kindje op deze leeftijd misschien nog best lastig is, kan de kleine al prima zelf kleren aandoen. Het vraagt wel wat geduld van jou en je kleintje, dus het is handig om er de tijd voor te nemen. Als jullie niet zoveel tijd hebben op dagen dat jij moet werken of dat je kindje naar de crèche of kinderdagverblijf gaat, sla dan gerust een keertje over en geef het in het weekend voldoende aandacht en tijd! 

Natuurlijk heeft je kindje af en toe nog wel wat hulp nodig. Want hoe goed het soms ook gaat, het gebeurt ongetwijfeld een keer dat het shirtje of de broek binnenstebuiten en achterstevoren zit. Zeg dan evengoed ‘goed gedaan’ en help met een grote glimlach het shirtje goed te doen. Het zal sowieso nog wel even duren voordat je kleintje het kleren aantrekken helemaal onder de knie heeft. 

TIP!

Het helpt als je gemakkelijke kleding koopt. Denk aan broeken of rokjes met elastiek in de taille. Shirts en truien met een wijde hals zijn ook favoriet; een te kleine halsopening is echt niet leuk als het hoofdje erin blijft steken.

Ook interessant

Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Alles zelf doen!
VSM Kind
Komt jouw kindje op de leeftijd dat ze alles zelf willen doen? Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Voor het eerst naar school!
VSM Kind
Als je kindje voor het eerst naar school gaat is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Omrollen en kruipen!
VSM Kind
Als je kindje begint met omrollen en kruipen is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671