Blog Baby & Kind

Mijlpaal van je kindje: Voor het eerst naar school!

Als je kindje voor het eerst naar school gaat is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Mijlpaal van je kindje: Voor het eerst naar school!
Geplaatst op 11 augustus 2022

Je hebt nu geen peuter meer, maar je kleintje is een kleuter geworden en mag vanaf vandaag naar de grote school. Spannend! Niet alleen voor de kleine, maar ook voor jou. Zal mijn kindje het leuk vinden? Komen er vriendjes en vriendinnetjes? Zal mijn kleintje goed mee kunnen komen in de klas? Allemaal vragen waar je je als ouder mee bezig gaat houden vanaf nu.

Kinderen zijn in Nederland pas echt leerplichtig op hun vijfde. Tot 1986 was er een aparte kleuterschool voor de eerste 2 jaar. Hierna gingen ze pas naar de lagere school. De eerste klas van die lagere school is nu te vergelijken met groep 3. 

Eerst even oefenen

Waarschijnlijk heeft je kleine al een aantal wendagen gehad. Vaak zijn dit ongeveer 5 dagdelen waarbij jijzelf, maar zeker ook je kleintje, alvast kennis kan maken met de school, de klas en de meester of juf. Als ouder mag je de eerste paar (wen)dagen even bij je kleintje blijven om aan de omgeving te wennen. Blijf echter niet te lang hangen en vertel duidelijk dat jij hem of haar straks weer op komt halen. Er zullen misschien wat tranen tevoorschijn komen bij je kleintje. Gelukkig zijn kindjes vaak snel weer afgeleid door wat er op de groep gebeurt. Het afscheid voor mama of papa zal misschien dan ook wel moeilijker zijn dan voor het kleutertje. 

De eerste schooldag

Voor de eerste schooldag moet je met alles rekening houden. Wat moet je kleutertje bijvoorbeeld allemaal meenemen? Een broodtrommeltje met bammetjes, wat lekkers en wat gezonds, gymkleertjes… En dat alles verpakt in een coole, nieuwe rugtas! Het is leuk om samen met je kleine de boterhammen klaar te maken en de rugtas te kopen.
Als de kleine al een aantal wendagen heeft gehad, is de eerste dag minder ‘eng’. De juf is een bekend gezicht en je kleintje kent de weg. Als de kleine eenmaal gewend is aan het ritme zal alles veel soepeler gaan. Waarschijnlijk vindt je kleine het hartstikke leuk op school. Je hebt nu echt geen peuter meer, maar een echte kleuter!

Ook interessant

Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Alles zelf doen!
VSM Kind
Komt jouw kindje op de leeftijd dat ze alles zelf willen doen? Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Lange weekenden én meivakantie: wat gaan we doen met de kids?
VSM Kind Arnikind
Ben je op zoek naar inspiratie voor buitenactiviteiten met de kids in de vakantie? Lees hier de leukste buitenactiviteiten met je kinderen!
Lees bericht
3 min
Baby & Kind 11 vragen over waterpokken
VSM Kind Calendulan kinderemulsie
Heeft je kind rode vlekjes die in korte tijd veranderen in blaasjes? En zitten ze niet alleen op zijn rug of gezicht, maar over het hele lichaam? Dat kunnen waterpokken zijn! Hier lees je de meest gestelde vragen over waterpokken.
Lees bericht
5 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671