Blog Baby & Kind Huid

Lange weekenden én meivakantie: wat gaan we doen met de kids?

Ben je op zoek naar inspiratie voor buitenactiviteiten met de kids in de vakantie? Lees hier de leukste buitenactiviteiten met je kinderen!
Lange weekenden én meivakantie: wat gaan we doen met de kids?
Geplaatst op 10 augustus 2022

Het is lente, een periode met lange weekenden én meivakantie. Kortom, je bent vaker thuis met je gezin. Je wilt natuurlijk niet dat je kinderen op deze vrije dagen alleen maar achter een scherm zitten. Maar wat is nu leuk om samen te doen op zo’n vrije dag? Lees snel verder voor een beetje inspiratie!

Hop, naar buiten!

Weer of geen weer, naar buiten gaan is altijd een goed idee. Buitenspelen is namelijk erg goed voor de ontwikkeling van je kind. Ga dus genieten van het zonnetje of ga lekker stampen in de plassen. Je hoeft niet ver weg te gaan om iets leuks te doen. Wat dacht je van:

  • Stoepkrijten
    Wie maakt de mooiste hinkelbaan?
  • Bowlen in de tuin
    Maak 10 bowling-kegels van plastic flessen, gevuld met water. Haal een bal uit de schuur en je bent er klaar voor! Is het warm buiten? Dan is het na het bowlen tijd voor een watergevecht. 🙂
  • Speurtocht of zoektocht
    Wees creatief en maak zelf een speur-of zoektocht in de tuin of in de wijk. Maak bijvoorbeeld foto’s van dingen die je kindje moet zoeken, zoals een paardenbloem of een bal. Voor iets oudere kinderen kun je foto’s maken van alleen details in plaats van het hele voorwerp. Je kunt ook gebruik maken van raadsels (‘Vind iets uit de natuur dat geel is’). Vergeet aan het einde van de tocht de beloning niet (een schat doet het altijd goed). Kom je er zelf niet helemaal uit? Er zijn veel websites met handige tips en kant-en-klaar pakketten, zoals Suus’ kinderfeestjes.

Natuurlijk wil je ook wel eens samen op pad in plaats van rond het huis te blijven. Dan weet iedereen: elk kind kan je blij maken met een bezoekje aan de speeltuin!

Ravotten in de speeltuin

De speeltuin in de buurt zorgt vaak al voor genoeg lol. Schommelen, glijden en klimmen maar! Zin in een spelletje? Speel bijvoorbeeld ‘de vloer is lava’, waarbij je binnen 5 seconden de voetjes van de vloer moet hebben. Soms is het leuk om naar een andere of grotere speeltuin te gaan. Op de blog Leuk met kids vind je een overzicht van leuke binnen- en buitenspeeltuinen in heel Nederland!

Toch binnen blijven?

Oké, soms is het écht te slecht weer om naar buiten te gaan. In ieder geval voor papa en mama 😉 Ook binnen kun je leuke, actieve spellen doen. Zo zijn er een hoop spelletjes te koop waarbij jij en je kinderen in beweging zijn. Denk bijvoorbeeld aan Nijntje Verstoppertje spelen (1-4 jaar), De vloer is lava (vanaf 4 jaar) of Twister (vanaf 6 jaar).

Vallen en weer opstaan

Tijdens al dit spelen en ravotten zal je kindje wel eens vallen. Geen stress! Vallen is meestal niet erg en hoort er gewoon bij. Met een kusje erop en een dikke knuffel is de eerste schrik vaak zo weer voorbij. Daarna kan je Arnikind Vallen en stoten gel gebruiken om de blauwe plek te verzorgen.

Lees hier meer over Arnikind of ontdek bij JAN Magazine nog meer uitjes voor de echte avonturiers!

Ook interessant

Huid Van we-time naar me-time: 5 tips ná de vakantie
VSM Derma Calendulan
Ben je na de vakantie met het gezin wel even toe aan tijd voor jezelf? Met deze tips kom jij even toe aan tijd voor jezelf!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Tegen een stootje kunnen
VSM Kind Arnikind
Wat kan je doen als je kindje is gevallen of zich heeft gestoten? Lees het in deze blog!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Samen spelen!
VSM Kind
Als je kindje begint te spelen met andere kindjes is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671