Blog Baby & Kind

Mijlpaal van je kindje: Vrije tijd doorbrengen!

Wat ga je doen met je kindje in zijn vrije tijd? Zet je je kindje voor de tv of ga je iets ondernemen samen? Wij geven je inspiratie!
Mijlpaal van je kindje: Vrije tijd doorbrengen!
Geplaatst op 11 augustus 2022

De verleiding is groot. De kleine even op de iPad en jij iets voor jezelf doen. Zo’n makkelijk speeltje went snel en het is af en toe best wel lekker. Maar ook voor de kleine went het snel. Voor je het weet, kent je kleintje de code en wordt het een gewoonte om snel even de iPad te pakken en filmpjes te gaan kijken. Maar dat is waarschijnlijk toch ook de bedoeling niet… Alternatieven zijn er gelukkig genoeg, ook bij slecht weer. Eenmaal aan de gang vindt de kleine het echt niet erg dat de computer weer is opgeborgen.

Natuurlijk zitten er aan het gebruik van een iPad ook educatieve en leuke kanten. Probeer voor je kleine een goede balans te vinden en duidelijke afspraken te maken over het gebruik.

Maar het regent buiten…

Het regent, het regent, de pannetjes worden nat… Als het regent, is het makkelijk om binnen te blijven, maar stiekem is het veel leuker om buiten te gaan spelen. Trek de laarzen en een regenjas aan en laat je kleine toch lekker buiten spelen. We zijn tenslotte niet van suiker!

Hoe maak je de regen leuk voor je kindje? Je kan het meteorologisch aanpakken, kijk bijvoorbeeld hoeveel regen er valt door middel van een regenmeter. Of je pakt het aan à la Freek Vonk: als het regent, kan je wormen gaan zoeken die naar boven komen als het regent. Of ga op zoek naar spinnen, die zich juist verstoppen als het regent. Zet net als een echte ontdekkingsreiziger een tentje neer en ga erin zitten om het extra spannend te maken.

Je kan de regen ook benaderen vanuit het ‘kliederoogpunt’. Regen betekent namelijk modder en met modder kan je alle kanten op. Je kan er soep van maken, je kan handafdrukken zetten en je kan stampen in de modder; noem maar op! Ook leuk is om een wedstrijdelement toe te voegen: neem 2 bekertjes en kijk wie de meeste druppels kan vangen of wie het natste kan worden.

De keuze is reuze! Gelukkig regent het in ons koude kikkerlandje vaak genoeg om alles een keer uit te proberen.

Knutsel de frutsel

Natuurlijk is er ook binnen een heleboel leuks te verzinnen om met je kleintje te doen. Zoals de mooiste kunstwerken in elkaar knutselen. Doordat je kindje steeds ouders wordt, wordt dit steeds leuker. Kon een tekening vorig jaar al af zijn na een paar krassen, tegenwoordig denkt de kleine iets meer aan het eindproduct. Je kleintje zal dan ook steeds langer geconcentreerd blijven.

Thuis knutselen is daarnaast een soort training voor het echte werk als je kleine straks naar school gaat. Wat houdt dat echte werk dan in? Het is toch geen hogere wiskunde zou je denken. Nou, voor je kleintje wel. Het zal je verbazen waar een knutselwerkje mee in verbinding staat. Het stimuleert de creatieve ontwikkeling en daagt uit tot nadenken over hoe iets in elkaar zit. Bij moeilijkheden moet je kleine zelf met een oplossing komen. Knutselen doet dus een beroep op de vindingrijkheid. Het omgaan met diverse gereedschappen zoals lijm en een schaar helpen je kindje daarnaast snel vooruit in zijn handigheid. Kleuren, plakken, knippen, vouwen; straks legt je kleine jou allemaal uit hoe het precies werkt.

Ook interessant

Baby & Kind Lange weekenden én meivakantie: wat gaan we doen met de kids?
VSM Kind Arnikind
Ben je op zoek naar inspiratie voor buitenactiviteiten met de kids in de vakantie? Lees hier de leukste buitenactiviteiten met je kinderen!
Lees bericht
3 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Samen spelen!
VSM Kind
Als je kindje begint te spelen met andere kindjes is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Tegen een stootje kunnen
VSM Kind Arnikind
Wat kan je doen als je kindje is gevallen of zich heeft gestoten? Lees het in deze blog!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671