Blog Huid

Smeren: zó belangrijk voor de eczeem-gevoelige huid!

Heb je een eczeem-gevoelige huid? In deze blog vertellen we je hoe je je huid het beste kan verzorgen!
Smeren: zó belangrijk voor de eczeem-gevoelige huid!
Geplaatst op 10 augustus 2022

Wanneer het koud is en temperatuurverschillen invloed hebben op je huid, kan een eczeem-gevoelige huid behoefte hebben aan hydratatie. Een goede verzorging is een eerste stap om de huid rust te geven en te helpen in het behoud van haar natuurlijke balans. Hoe je dat doet? Smeren, smeren, smeren!

Wat is een eczeem-gevoelige huid? 

Als je een eczeem-gevoelige huid hebt, heb je een onbalans van de huidbarrière waardoor vocht en vetten makkelijk uit de huid kunnen verdwijnen. Je huid kan geprikkeld, ruw en droog aanvoelen en je kan kloofjes krijgen. Dit voelt natuurlijk niet zo prettig!

Smeren om te hydrateren en te beschermen 

Het is belangrijk om een natuurlijke vochtbalans te behouden, zodat de huid gehydrateerd blijft. Om de huid goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf kunnen we niet genoeg benadrukken de huid in te smeren met een vette crème of zalf. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer huidverzorgingsproducten beschikbaar die niet alleen de huid invetten, maar ook de huidbarrière helpen opbouwen.

Een aantal smeertips om in je dagelijkse huidverzorging toe te passen in het geval van een eczeem-gevoelige huid:

  • Smeer meerdere keren per dag. Tube mee in de tas en smeer als je merkt dat je huid weer behoefte heeft aan wat vet.
  • Smeer je huid in voor je gaat slapen. De volgende dag voelt je huid weer zacht en soepel aan.
  • Kies voor een lauwe douche en houd het douchen kort, want (warm) water spoelt letterlijk je huidvetten weg. Gelijk na het douchen weer insmeren met een vette crème of zalf om verder uitdrogen van de huid te voorkomen.

Ook interessant

Huid Als je huid allergisch reageert
VSM Algemeen
Heb je een allergische reactie op je huid? In deze blog lees je wat oorzaken kunnen zijn en wat je kan doen.
Lees bericht
3 min
Huid Alles wat je moet weten over de eikenprocessierups
VSM Prrrikweg
Heb je gehoord van de eikenprocessierups en wil je weten wat er gebeurt als je in contact komt met de brandharen? Lees het hier in deze blog!
Lees bericht
3 min
Huid 6 tips bij een droge huid in de winter
VSM Derma Cardiflor
Tijdens de koude wintermaanden kan je een droge huid krijgen. Wil je weten wat je kan doen bij een droge huid? Met deze tips verzorg jij je droge huid extra goed in de winter!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671