Blog Huid

6 tips bij een droge huid in de winter

Tijdens de koude wintermaanden kan je een droge huid krijgen. Wil je weten wat je kan doen bij een droge huid? Met deze tips verzorg jij je droge huid extra goed in de winter!
6 tips bij een droge huid in de winter
Geplaatst op 10 augustus 2022

Tijdens de koudere wintermaanden heeft onze huid veel te verduren gekregen. Het kan zijn dat je huid droger en trekkeriger is gaan aanvoelen. Herken jij dit ook? Dan ben jij waarschijnlijk één van de velen met een droge huid. Geen zorgen, wij vertellen je graag wat je hiertegen kunt doen.

Oorzaken droge huid in de winter

Waarom wordt onze huid nu elke winter droger? Over het algemeen geldt: droge lucht = drogere huid. In de winter is de lucht namelijk droger, waardoor ook de huid droger kan worden. Ook binnenshuis is de lucht vaak droger, door de invloeden van de verwarming.

Een droge huid ontstaat door een tekort aan huidvetten, waardoor de huidbarrière kan beschadigen. Het gevolg hiervan is dat er vocht uit de huid wordt onttrokken aan de lucht. Een vetlaagje op onze huid is eigenlijk heel belangrijk voor een goede vochtbalans en om de huid gezond en soepel te houden.

Een droog gezicht in de winter

In de winter kan de huid van je gezicht droger en trekkeriger aanvoelen. De huid is dan gevoeliger en kan sneller rood, ruw of schraal worden en geprikkeld aanvoelen. De huid kan zelfs zo droog worden dat er huidschilfers of velletjes te zien zijn. Niet persé wat je wilt hebben in de winter… Daarom geven we je onderstaande tips bij een droge huid.

Tips bij een droge huid in de winter

1.      Scrubben is een goede methode om dode huidcellen te verwijderen. Maar doe het niet te vaak. Het kan de huidbarrière verder beschadigen en de huid dus meer doen uitdrogen.

2.      Gebruik geen zepen en reinigingsproducten. Dit droogt de huid alleen maar verder uit. Kies daarom voor zeepvrije verzorgingsproducten.

3.      Douche niet te heet. Het vette beschermende laagje van je huid wordt met heet water van je afgespoeld.

4.      Was je huid niet te veel. Elke keer als je je huid wast met water, zeep of andere reinigingsmiddelen droogt de huid verder uit.

5.      Eet en drink gezond. Drink minimaal 3 liter water per dag en eet genoeg groente en fruit.

6.      Gebruik een vette crème, zoals VSM Derma Cardiflor crème. Een vette crème verzorgt de huid en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de huid.

Crème voor de droge huid

Het kans soms moeilijk zijn een goed product te vinden voor een droge huid. Je wilt een product dat de droge huid verzorgt, maar ook dat het bijdraagt aan het behoud van de natuurlijke balans van de huid. Een verzorgende crème als Derma Cardiflor crème is dan misschien wel wat je zoekt. Derma Cardiflor crème verzacht en hydrateert de gevoelige en droge huid, en is ook geschikt voor de verzorging van de eczeem-gevoelige huid. De crème is plantaardig en parfumvrij.

Lees hier 5 tips voor de verzorging van een eczeem-gevoelige huid in de lente en zomer!

Ook interessant

Huid Geef je ruwe huid een beetje extra aandacht!
VSM Derma Calendulan
Heb je een ruwe of schrale huid? Geen zorgen, wij geven je tips bij een ruwe huid!
Lees bericht
2 min
Huid 5 tips voor de verzorging van een eczeem-gevoelige huid in de zomer
VSM Derma Cardiflor
Heb jij een eczeem-gevoelige huid? Let dan extra op je huid in de zomer. Lees hier onze verzorgingstips voor de zomer!
Lees bericht
3 min
Huid Kom maar op met dat gure weer!
VSM Derma Cardiflor
Is het buiten koud, guur en regenachtig? Verzorg je huid dan extra goed. Met deze tips komt jouw huid de koude periode goed door!
Lees bericht
2 min
Huid 3x mooi door de kou
VSM Derma Calendulan
Wist je dat de kou positieve effecten op je huid heeft? Lees hier 3 positieve effecten van de kou op je huid!
Lees bericht
1 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671