Blog Spieren

Spiervriendelijke sporten

Wil jij graag sporten maar geen risico op zwaarbelaste spieren? Lees hier welke sporten geschikt zijn voor jou!
Spiervriendelijke sporten
Geplaatst op 10 augustus 2022

Gevoelige spieren, voor velen vast herkenbaar. Kies in dat geval een sport die minder belastend is en leuk is om te doen. Lees hier welke wij adviseren. Als kind hebben we bijna allemaal wel leren zwemmen. Belangrijk in een waterrijk land als Nederland. Maar dat niet alleen; zwemmen geeft ook plezier en dat geldt niet alleen voor kinderen.

Zwemmen

Dus waarom niet wat vaker het water induiken? Met zwemmen verbrand je niet alleen calorieën, maar maak je ook je gevoelige spieren weer soepel.

Hieronder nog enkele redenen om wat vaker te gaan zwemmen:

  • je lichaam wordt als het ware door het water ‘gedragen’ en dit ontlast een aantal spieren.
  • na een kwartier in het water ontspannen de spieren zich, waardoor je je vloeiender kunt bewegen en je ontspannen voelt.
  • de kans op blessures is vrijwel nihil.

Aquajoggen

Ga eens voor variatie. Bij zwemmen denken we vaak aan baantjes trekken. Aquajoggen geeft weer een heel andere beleving. Aquajoggen is ‘lopen’ in diep water zonder dat je de bodem raakt en je dus zo’n beetje in het water zweeft. Door een ‘wetbelt’ te dragen, kan je rechtop blijven lopen. Het water voegt extra weerstand toe aan elke beweging die je maakt, waardoor je op een intensieve manier je spieren traint. Aquajoggen is een activiteit waaraan iedereen kan meedoen. Vaak ook nog eens op muziek. Extra leuk!

Yoga

Eén van de voordelen van yoga is dat je flexibiliteit verbetert. Bij de eerste les zal je je waarschijnlijk afvragen of het je ooit gaat lukken al die houdingen uit te voeren. Het is de moeite waard te proberen, want met yoga zal je lenigheid er op vooruitgaan. Terwijl je je spieren versterkt, verleng je ze ook. Wanneer je aan yoga doet, train je je hele lichaam. Je bouwt spieren op, je gewrichten worden soepeler en de spanning in je spieren vermindert.

Tai chi

Tai chi is oorspronkelijk een vechtsport uit China. Het is een goede vorm van beweging en ontspanning. De vloeiende, cirkelvormige bewegingen trainen al je spieren, waarbij je geest tot rust komt. Je spieren zullen sterker worden en je lenigheid zal toenemen. Tai chi is geschikt voor iedereen, jong en oud. De oefeningen vormen geen zware belasting voor je lichaam. Het enige dat je nodig zult hebben, is tijd én geduld. Want hoewel tai chi lichamelijk niet zwaar is, zijn de oefeningen niet echt makkelijk. Ga ervoor!

Spierverzorging helpt

Na elke sport, zwaarbelast of niet, is het fijn om je spieren te verzorgen. Spiroflor warm is speciaal voor de verzorging van vermoeide of gevoelige spieren. De verschillende bestanddelen bevorderen de doorbloeding en ondersteunen het herstel van spieren na inspanning. De warmtecomponent zorgt voor een ontspannen gevoel.

Ook interessant

Spieren Ontdek jij een nieuwe sport tijdens de Olympische Winterspelen?
VSM Arniflor
Weet jij welke sporten er zijn tijdens de Olympische Winterspelen? In deze blog staan alle sporten op een rij!
Lees bericht
3 min
Spieren Lekker hard lopen
VSM Spiroflor warm
Ga je wel eens hardlopen? Met deze tips zorg je goed voor je lichaam vóór, tijdens en ná het sporten!
Lees bericht
3 min
Spieren Stijve spieren na een (thuis)werkdag?
VSM Spiroflor
Heb jij stijve spieren na een (thuis)werkdag? Met deze tips kun je stijve spieren voorkomen!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671