Blog Spieren Huid

Ontdek jij een nieuwe sport tijdens de Olympische Winterspelen?

Weet jij welke sporten er zijn tijdens de Olympische Winterspelen? In deze blog staan alle sporten op een rij!
Ontdek jij een nieuwe sport tijdens de Olympische Winterspelen?
Geplaatst op 10 augustus 2022

Hardlopen, voetbal, tennis, zwemmen, wandelen, fietsen: allemaal populaire sporten in Nederland en bij iedereen bekend. Maar misschien wil jij ook wel eens iets anders uitproberen. Laat je dan inspireren door onderstaande sporten. Voor al deze sporten geldt: ze zijn lekker winters én tijdens de Olympische Spelen van 2022 in Peking kun je zien hoe onze Nederlandse toppers de sport uitoefenen!

De berg af

Verschillende Nederlanders slalommen in Peking in de sneeuw naar beneden. Dit gebeurt zowel op ski’s als op een snowboard. Natuurlijk hebben we in Nederland geen bergen om vanaf te skiën of snowboarden. Maar gelukkig hebben we wél genoeg binnenlocaties waar je kunt proeven van de wintersport. Op wintersport.nl vind je een overzicht van skihallen in Nederland waar je zelf lekker kunt slalommen!

Stunten met je snowboard

Het snowboarden kent naast de slalom nog een aantal andere, spectaculaire onderdelen. Hierbij laten de sporters vooral zien welke fantastische trucs ze kunnen met hun snowboard. Nederland is op de Olympische Spelen van 2022 vertegenwoordigd op de disciplines Big Air en Slopestyle. Ben jij geïnspireerd door deze echte dare devils? We geven je 1 advies: zorg eerst dat je het ‘gewone’ snowboarden volledig onder de knie hebt. Anders kan dit wel eens een heel gevaarlijke bezigheid zijn…

Snelheid maken op de bobsleebaan

Met een enorme vaart naar beneden glijden op een bobsleebaan: dat is vast een heerlijk gevoel! Onze Nederlandse skeletonster en bobsleeërs zullen dit zeker bevestigen, maar hoe gaaf zou het zijn om het zelf eens te ervaren? De dichtstbijzijnde baan vind je in Winterberg in Duitsland. Het is misschien even rijden, maar dan krijg je ook wat. Je kunt hier in een bobslee stappen met een professional, om samen met 100 kilometer per uur naar beneden te glijden. Durf jij het aan?

Genieten op het ijs

Schaatsen: 1 van onze nationale sporten! Tijdens de Winterspelen komen de meeste Nederlanders dan ook in actie op het ijs. Denk aan de verschillende schaatsafstanden, shorttrack en kunstrijden. Wat houdt je tegen om zelf ook eens het ijs op te gaan? Schaatsen op natuurijs gaat deze winter waarschijnlijk niet meer lukken. Gelukkig zijn er genoeg schaatsbanen waar je jezelf kunt uitleven. Of ga eens een rondje skeeleren!

Zit er iets voor jou tussen?

Ben je geïnspireerd om 1 van de genoemde sporten zelf uit te proberen? Dan geven we je graag nog 1 tip. Ga niet té enthousiast van start, want het kost tijd om een nieuwe sport te leren. Je wilt na de eerste keer niet gelijk thuiskomen met een blessure. Het is zeker niet erg om een keer te vallen of uit de bocht te glijden. Dat hoort erbij, zelfs als je al vaker op het ijs of de skihelling hebt gestaan. Meestal houd je daar niet meer aan over dan een blauwe plek. In die situaties kun je je huid verzorgen met Arniflor gel of zalf. Arniflor verzorgt de blauwe plek en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. De producten bevatten het natuurlijke ingrediënt Arnica montana, in het Nederlands ook wel valkruid genoemd.

Nog niet uitgelezen? Kom hier meer te weten over een blauwe plek of ontdek op de website van TeamNL welke Nederlanders precies in actie komen op de Olympische Winterspelen in Peking!

Bronnen: Wintersport Altenberg (duitstalig), wintersport.nl en TeamNL.

Ook interessant

Spieren Spiervriendelijke sporten
VSM Spiroflor warm
Wil jij graag sporten maar geen risico op zwaarbelaste spieren? Lees hier welke sporten geschikt zijn voor jou!
Lees bericht
3 min
Spieren Lekker hard lopen
VSM Spiroflor warm
Ga je wel eens hardlopen? Met deze tips zorg je goed voor je lichaam vóór, tijdens en ná het sporten!
Lees bericht
3 min
Spieren Stijve spieren na een (thuis)werkdag?
VSM Spiroflor
Heb jij stijve spieren na een (thuis)werkdag? Met deze tips kun je stijve spieren voorkomen!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671