Blog Spieren

Lekker hard lopen

Ga je wel eens hardlopen? Met deze tips zorg je goed voor je lichaam vóór, tijdens en ná het sporten!
Lekker hard lopen
Geplaatst op 10 augustus 2022

Weer of geen weer, hardloopschoenen aan en gaan. Bewegen is goed, maar na het hardlopen kunnen spieren ook gevoelig zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk, maar ook tijdens én na het sporten is het van belang goed voor jezelf te zorgen. Met deze tips helpen we je graag op weg.

Tip 1: Warming-up

Ga goed voorbereid van start. Als je lekker gaat hardlopen, begin dan altijd met een goede opwarmingsoefeningen, zoals huppelen, knie heffen, met je heupen draaien en je tenen aantikken.

Tip 2: Actief herstel

Natuurlijk is bewegen gezond, maar te veel bewegen kan een averechtse uitwerking hebben. Probeer hierin een balans te vinden, zodat je spieren de tijd hebben om te herstellen. Het is goed om na het hardlopen te blijven bewegen: loop even uit, stretch of maak nog wat draaibewegingen met je armen. Hoe graag je ook gelijk lekker wilt uitrusten, het is beter om dat nog heel even uit te stellen.

Tip 3: Voldoende water drinken

Het is verstandig om voor en na het sporten genoeg water te drinken. Doordat je meer transpireert tijdens het hardlopen, verlies je meer vocht. Wanneer je te weinig vocht in je lichaam hebt, kan dit invloed op je spieren hebben. Maar ook tijdens het sporten, is het verstandig genoeg te drinken. Dus stop gerust om wat te drinken als je tijdens het lopen dorst hebt.

Tip 4: Eet gezond en gevarieerd

Verse groenten, fruit, volkoren producten en zuivel zijn belangrijk en hebben invloed op het functioneren van jouw spieren.

Tip 5: Koude douche

Het is goed voor het herstel van je spieren om meteen na het sporten onder een koude douche te stappen. Door de kou trekken al je spieren samen en wordt het melkzuur uit je spieren geperst. Als een koude douche je écht te koud is, kun je ook warm en koud afwisselen. Probeer wat voor jou het beste werkt.

Tip 6: lekker slapen

Een goede nachtrust helpt bij het herstel van je spieren als je intensief gesport hebt. Zorg voor een goed bed en kussen en een goed geventileerde, niet te warme, donkere en rustig ingerichte kamer. Vermijd cafeïne houdende dranken en alcohol voor het slapen gaan. Probeer niet meer op schermen te kijken vlak voordat je gaat slapen.

Tip 7: Kracht uit de natuur met Spiroflor warm

VSM Spiroflor warm helpt bij het herstel van je spieren ná het hardlopen. Het bevat verschillende natuurlijke bestanddelen die samen de doorbloeding bevorderen en het herstel van spieren ondersteunen. Bovendien zorgt de warmtecomponent voor een weldadig en ontspannen gevoel.

Ook interessant

Spieren Gezonde voeding belangrijk voor herstel na sporten
VSM Spiroflor warm
Wil je je spieren zo snel mogelijk laten herstellen na het sporten? Lees hier onze tips voor goede voeding en andere tips voor spierherstel!
Lees bericht
2 min
Spieren Spiervriendelijke sporten
VSM Spiroflor warm
Wil jij graag sporten maar geen risico op zwaarbelaste spieren? Lees hier welke sporten geschikt zijn voor jou!
Lees bericht
3 min
Spieren Blijven bewegen in de herfst
VSM Spiroflor SRL
Wil jij blijven bewegen na de zomer en heb je daar wat extra motivatie voor nodig? Lees dan snel onze tips!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671