Tandenborstel, pyjama en niet te vergeten de lievelingsknuffel. Alles moet mee als je kindje gaat logeren. Waarschijnlijk is het niet de eerste keer, maar je kleintje is zich er nu écht van bewust wat er gaat gebeuren en verheugt zich hier op. Uiteraard wordt zelf het koffertje ingepakt en naar beneden getild. Het is ook een beetje spannend! Niet alleen voor je kleintje, maar ook voor jou.

Een lekker nachtje weg

Waarschijnlijk ga je zelf sinds lange tijd weer een nachtje (of voor de gelukkigen zelfs een heel weekend) ergens heen. Heel erg leuk! Ook voor je kleintje, want die gaat lekker logeren. Voor de eerste keer kan je kindje het koffertje inpakken, wat een feest! Ook voor opa en oma (of een ander logeeradresje) staan een aantal gezellige dagen voor de deur. Waarschijnlijk zijn de komende dagen vol gepland met allemaal leuke uitjes en activiteiten.
Het is goed om je kleintje van te voren over het logeerpartijtje te vertellen. Dat kan bijvoorbeeld door samen het koffertje in te pakken. Hoe leuk is dat! Daarnaast is het goed om vaste rituelen zoals een boekje lezen of liedje zingen voor het slapen gaan door te geven aan opa en oma. 

Spannend, maar ook heel gezellig!

Bij opa en oma thuis zal het niet echt vreemd zijn, maar nu zonder mama of papa én dan ook nog een nachtje bij opa en oma slapen, dat kan best wel even spannend zijn. Maar maak je geen zorgen, als jullie eenmaal weg zijn, zal je kleine voldoende afleiding krijgen.

Opa en oma zullen er vast wel voor zorgen dat je kleintje zich niet zal vervelen! Mocht het naar bed gaan iets stroever verlopen dan thuis, gaan ze je dit waarschijnlijk toch niet vertellen. Dus het enige dat je hoeft te doen, is ontspannen en genieten! ;-)