De zomer is voor mensen met een eczeem-gevoelige huid vaak een fijne periode. In tegenstelling tot de winter is de luchtvochtigheid in de zomer hoger waardoor een eczeem-gevoelige huid rustig(er) kan worden. Ook de zon en het zeewater kunnen een positieve invloed hebben. Toch blijft het oppassen geblazen: zweten door warm zomerweer kan bijvoorbeeld effect hebben op je gevoelige huid. En wat dacht je van de airco en het chloorwater in zwembaden? Heb je een eczeem-gevoelige huid? Met deze tips kan jij lekker van de zomer genieten.

1. Bescherm je huid tegen de zon

Een goede zonnebrandcrème gebruiken is eigenlijk ‘een must’ voor iedereen. Als je een eczeem-gevoelige huid hebt, kies dan bij voorkeur voor een parfumvrije zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en laat je huid langzaam aan de zon wennen. Je kunt je huid ook met dunne, luchtige kleding beschermen. Wist je dat je huid ook nog in de schaduw of onder een parasol kan verbranden?

2. Eczeem-gevoelige huid en zwemmen

Om te voorkomen dat je huid door zwemwater uitdroogt, doe je er goed aan je huid voor en na het zwemmen in te smeren met een verzorgende crème. Ook is het verstandig je na een duik in het zwembad (chloorwater) af te spoelen. Niet alleen om uitdroging te voorkomen, maar chloorwater kan je huid ook irriteren.

3. Airco: lekker koel… maar is je huid er ook blij mee?

Een airco kan een heerlijke verkoeling geven als het buiten zo warm is. Maar door een airco kan de luchtvochtigheid binnen lager worden wat weer niet zo fijn kan zijn voor je huid. Je huid kan extra droog en trekkerig aanvoelen. Ons advies? Smeren, smeren, smeren… om je huid te helpen hydrateren en te beschermen. Doe dat gerust meerdere keren per dag. Dus neem een tube crème mee in je tas. En natuurlijk: voldoende drinken. Ongeveer 1,5 tot 2 liter per dag. 

4. Insecten

In de zomer zijn er volop insecten. Mooi om te zien, maar niet fijn als ze steken of prikken. Als je gestoken bent door een insect kunnen er jeukende bultjes ontstaan waardoor je eczeem-gevoelige huid extra geprikkeld kan raken. Gebruik de ‘kracht uit de natuur’ om insecten op een afstandje te houden. Zo is bekend dat muggen niet gek zijn op de geur van citroen. Hiervoor kun je citroenmelisse (Melissa officinalis) of citroengras (Cymbopogon citratus) in je tuin gebruiken. Of munt (bv. Mentha spicata), daar houden bijvoorbeeld wespen, kevers en mieren niet van. 

5. Producttip: VSM Derma Cardiflor

Om je huid te verzachten en te hydrateren kun je VSM Derma Cardiflor crème gebruiken. De crème met het natuurlijke ingrediënt Cardiospermum halicacabum geeft je huid rust en helpt in het behoud van haar natuurlijke balans. Het smeert makkelijk uit en trekt snel in de huid. Ook geschikt voor verzorging van de eczeem-gevoelige huid.

Geniet van de zomer!