Blog Baby & Kind

Mijlpaal van je kindje: Eerste stapjes!

Als je baby begint met de eerste stapjes is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Mijlpaal van je kindje: Eerste stapjes!
Geplaatst op 11 augustus 2022

Wiebel wiebel, waggel waggel. Ze zullen nog niet zo heel stabiel zijn, maar onvergetelijk zijn ze zeker: de eerste stapjes van je kindje, wat een mijlpaal! Wanneer je kindje de eerste stapjes zal zetten, is niet te voorspellen. Er zijn baby’s die met amper 10 maanden de kamer al rond schuifelen. Maar er zijn ook baby’s die pas met 18 maanden gaan lopen. Gelukkig maar, want hoe mooi is het dat ieder kindje zich op eigen kracht en in eigen tempo ontwikkelt.

Op het moment dat je kleintje zich begint op te trekken, zal het niet lang meer duren voordat de hele kamer ontdekt gaat worden: van de tafel naar de bank, van de bank naar de kast en steeds verder. De eerste stapjes zijn wankel en wiebelig, vaak met de handjes in de lucht. Een stevige loopkar die voortgeduwd kan worden, kan daarom een handig hulpmiddel zijn in deze fase.

Daarnaast is een kindveilige kamer erg belangrijk. Zo kan je kleintje goed oefenen zonder over een vloerkleed te struikelen of op een gladde vloer uit te glijden.

Wist je dat leren lopen op blote voetjes het beste is? Bij de eerste stapjes worden namelijk de teentjes voor het evenwicht gebruikt. Sokken met anti-slip zolen zijn in deze periode ook erg handig. Echte schoenen zijn pas nodig als je kindje ook buiten gaat lopen.

Vallen en opstaan

Leren lopen gaat met vallen en opstaan. Zeker in het begin. De meeste kindjes hebben nog een luier die lekker veel opvangt, maar af en toe gaat het wel eens mis. Een val of stoot: het is zo gebeurd. Dikke tranen! Met een kusje en een knuffel is de eerste schrik zo voorbij en kan je kleintje weer opstaan en verder spelen. Houd je kleintje wel goed in de gaten na zo’n valpartij.
Wil je meer weten over hoe je jouw kleine ontdekkingsreiziger kunt helpen na een val of stoot? Lees dan meer over onze Arnikind Vallen en stoten gel.

Ook interessant

Baby & Kind Tegen een stootje kunnen
VSM Kind Arnikind
Wat kan je doen als je kindje is gevallen of zich heeft gestoten? Lees het in deze blog!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Omrollen en kruipen!
VSM Kind
Als je kindje begint met omrollen en kruipen is dat een hele mijlpaal. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Mijlpaal van je kindje: Bewegen en aankleden!
VSM Kind
Als je kindje begint met bewegen is dat een hele mijlpaal. Je kindje begint zijn motoriek te ontwikkelen. Lees hier alles over deze mijlpaal!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671