Zeg eens eerlijk: wat is jouw eerste gedachte bij snot? Vies toch? Tuurlijk, daar denken wij ook aan. Maar weet je dat snot eigenlijk heel nuttig is? Op het moment dat je snotverkouden bent denk je daar waarschijnlijk niet zo over. Maar geloof ons, het is echt zo!

Snot als ‘bodyguard’

Snot is slijm dat als een beschermlaagje werkt. Het voorkomt dat stof en mogelijke indringers als bacteriën en virussen je neus en luchtwegen binnen dringen. Het vangt het op en voert het af. Top, zo komt het niet verder in je lichaam terecht en helpt het voorkomen dat je ziek wordt. Een gezond lichaam maakt maar liefst één tot anderhalve liter snot per dag! Het meeste verdwijnt ongemerkt via je keel. Door een flinke verkoudheid, een allergie of een irritatie maak je meer slijm aan. Je neus kan verstopt raken of gaat lopen. 

Wat als je neus verstopt is Nut snot content
Met al dat snot wordt het er niet makkelijker op om door je neus te ademen. Stomen boven een kom met heet water kan verlichting geven. Je neus snuiten is geen aanrader, omdat je neus verstopt is zal dit alleen maar verergeren en dat wil je natuurlijk niet. Dus hup, met je hoofd onder een doek en stomen maar. Daarnaast kan je VSM Nisyleen neusspray gebruiken, met natuurlijke ingrediënten. Nisyleen neusspray is verlichtend en verzorgend voor je luchtwegen. Het fijne van deze neusspray is dat je ‘m langdurig dagelijks kan gebruiken. Da’s fijn toch?!

Kou maakt snot dikker

Herken je dit, dat je neus vaak ‘gaat lopen’ als je je warme huis weer binnenkomt na het uitlaten van de hond? Of als je na een winterse bos- of strandwandeling bij je favoriete tentje een warme kop thee of choco gaat drinken? Kou maakt snot dikker. Klinkt niet echt smakelijk, maar toch is het zo. En als je dan van de kou buiten naar de warmte binnen gaat, wordt snot weer vloeibaar en kan het zo je neus uit lopen. Normaal gesproken zorgen de trilhaartjes in je neus ervoor dat het snot op z’n plaats, dus in je neus, blijft zitten. Door de kou(de lucht) buiten werken die trilhaartje minder goed… en voor je het weet, loopt het je neus uit.

Oh ja…

Meer snotneuzen in je gezin? Laat ieder dan z’n eigen neusspray gebruiken, wel zo hygiënisch. En als je een kleintje in huis hebt, gebruik dan VSM Kind Nisykind neusspray. Een fysiologische zoutoplossing, speciaal ontwikkeld voor kinderen en al vanaf de geboorte te gebruiken.
Meer info? Klik gerust door.