Blog Huid

Natuurlijke en effectieve genezing voor de beschadigde huid

Auw, een val of een stoot! Wat betekent een beschadiging voor je huid? En hoe kun je de beschadigde huid het beste genezen? Lees het in deze blog!
Natuurlijke en effectieve genezing voor de beschadigde huid
Geplaatst op 10 augustus 2022

Met je kinderen naar de speeltuin, werken in de tuin en met familie barbecueën: de zomerperiode is heerlijk. Nu we meer buiten zijn, wordt de kans op vallen en stoten groter. Gelukkig is je huid in staat om deze kleine beschadigingen weer te laten helen.

Allemaal laagjes

De huid is een bijzonder orgaan. Ze beschermt ons tegen invloeden van buitenaf, zoals bacteriën en uv-straling. Ook zorgt ze dat ons lichaam niet uitdroogt. Toch weten de meeste mensen niet veel over ons grootste (!) orgaan. De huid is opgebouwd uit verschillende lagen. De bovenste laag, de opperhuid, bestaat vooral uit hoorncellen. Die worden elke 30 dagen vernieuwd. De opperhuid beschermt je tegen schadelijke stoffen en voorkomt dat je uitdroogt. De volgende laag heet de lederhuid en bevat bindweefsel met bloedvaten, lymfevaten en zenuwen. De lederhuid zorgt onder meer voor de elasticiteit van je huid. Tot slot is er nog het onderhuidse bindweefsel. Dit houdt je lichaam warm.

Hoe genezing van de beschadigde huid werkt

Als je huid beschadigt, gaat jouw lichaam meteen aan het werk met de genezing. De eerste stap is een ‘noodreparatie’: een beschermend korstje op de beschadigde huid. Daarna worden dode cellen en bacteriën door je lichaam opgeruimd en vervolgens start de fase waarin het kapotte huidweefsel wordt vervangen. Als je lederhuid beschadigt, is de kans groot dat je er een litteken bij hebt. Zit de beschadiging in de opperhuid? Dan zal de beschadiging na het herstel in de meeste gevallen niet meer zichtbaar zijn.

Help jouw huid te genezen

Als je de volgende stappen nauwkeurig volgt, verklein je de kans op infecties en littekens en ondersteun je het proces van genezing:

  1. Spoel de beschadigde plek schoon met water.
  2. Dep de beschadigde plek goed droog en ontsmet de beschadigde plek met een desinfecterend middel.
  3. Is de beschadigde huid helemaal schoon? Doe er dan een pleister op om het te beschermen tegen vuil en bacteriën van buitenaf.

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG 105-0212-0124