Blog Huid

Kom maar op met dat gure weer!

Is het buiten koud, guur en regenachtig? Verzorg je huid dan extra goed. Met deze tips komt jouw huid de koude periode goed door!
Kom maar op met dat gure weer!
Geplaatst op 10 augustus 2022

Deze tijd van het jaar is met regen, gure wind en kou niet bepaald een pretje voor je huid. We geven je graag wat tips om je eenvoudig tegen dit gure weer te beschermen.

Pas je huidverzorging aan op het nieuwe seizoen

Je huid ‘smeekt’ op deze dagen om hydratatie. Leg een beschermlaag aan die je huid verzorgt en hydrateert. Vooral in dit seizoen heeft je huid behoefte aan vettere crèmes. Vergeet ook niet je handen in te smeren!

Lekker lauw

(Te) hete douche? No go! Waarom? Heet water droogt je huid (verder) uit. Kies daarom voor een lauwe douche en kruip daarna in een lekker warme trui of onder een dekentje op de bank.

Aan tafel

Ook een evenwichtig voedingspatroon is belangrijk. Zet daarom regelmatig zalm, spinazie en rode paprika op het menu. De vis zit vol met gezonde omega 3-vetten. In spinazie zit veel ijzer, een belangrijk ingrediënt voor onder andere een gezond uitziende huid. Rode paprika bevat veel vitamine C, dat weer voor meer stevig­heid van je huid zorgt.

Je huid verzorgen terwijl je slaapt

Met name handen, ellebogen en knieën kunnen soms wat extra aandacht vragen. Smeer droge of gevoelige plekken voor je gaat slapen in met een vette crème of zalf. De volgende dag voelt je huid weer zacht en soepel aan.

Producttip

Op het moment dat je huid wat droog en gevoelig is, verwen hem dan met VSM Derma Cardiflor. VSM Derma Cardiflor bevat natuurlijke ingrediënten en hydrateert en verzacht de huid. Hierdoor kun jij je huid wat rust geven en helpen in het behoud van zijn natuurlijke balans.

Goed om te wetenVSM Derma Cardiflor is ook geschikt voor de verzorging van de eczeem-gevoelige huid.

Ook interessant

Huid 6 tips bij een droge huid in de winter
VSM Derma Cardiflor
Tijdens de koude wintermaanden kan je een droge huid krijgen. Wil je weten wat je kan doen bij een droge huid? Met deze tips verzorg jij je droge huid extra goed in de winter!
Lees bericht
3 min
Huid Geef je ruwe huid een beetje extra aandacht!
VSM Derma Calendulan
Heb je een ruwe of schrale huid? Geen zorgen, wij geven je tips bij een ruwe huid!
Lees bericht
2 min
Huid 3x mooi door de kou
VSM Derma Calendulan
Wist je dat de kou positieve effecten op je huid heeft? Lees hier 3 positieve effecten van de kou op je huid!
Lees bericht
1 min
Luchtwegen Het nut van snot
VSM Nisyleen Pelargonium
Ben jij benieuwd waarom je neus gaat snotteren bij een verkoudheid? Lees hier wat het nut van snot is!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671