Blog Huid

5 tips voor de verzorging van een eczeem-gevoelige huid in de zomer

Heb jij een eczeem-gevoelige huid? Let dan extra op je huid in de zomer. Lees hier onze verzorgingstips voor de zomer!
5 tips voor de verzorging van een eczeem-gevoelige huid in de zomer
Geplaatst op 10 augustus 2022

De zomer is voor mensen met een eczeem-gevoelige huid vaak een fijne periode. In tegenstelling tot de winter is de luchtvochtigheid in de zomer hoger waardoor een eczeem-gevoelige huid rustig(er) blijft. Ook de zon en het zeewater kunnen een positieve invloed hebben. Toch blijft het oppassen geblazen: zweten door warm zomerweer kan bijvoorbeeld effect hebben op je gevoelige huid. En wat dacht je van de airco en het chloorwater in zwembaden? Heb je een eczeem-gevoelige huid? Met deze tips kan jij lekker van de zomer genieten.

1. Bescherm je huid tegen de zon

Een goede zonnebrandcrème gebruiken is eigenlijk een must voor iedereen. Als je een eczeem-gevoelige huid hebt, kies dan bij voorkeur voor een parfumvrije zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en laat je huid langzaam aan de zon wennen. Je kunt je huid ook met dunne, luchtige kleding beschermen. Wist je dat je huid ook in de schaduw of onder een parasol kan verbranden?

2. Eczeem-gevoelige huid en zwemmen

Om te voorkomen dat je huid door zwemwater uitdroogt, doe je er goed aan je huid voor en na het zwemmen in te smeren met een verzorgende crème. Ook is het verstandig je na een duik in het zwembad (chloorwater) af te spoelen. Niet alleen om uitdroging te voorkomen, maar chloorwater kan je huid ook prikkelen.

3. Airco: lekker koel… maar is je huid er ook blij mee?

Een airco kan een heerlijke verkoeling geven als het buiten zo warm is. Maar door een airco kan de luchtvochtigheid binnen lager worden, wat weer niet zo fijn kan zijn voor je huid. Je huid kan extra droog en trekkerig aanvoelen. Ons advies? Smeren, smeren en nog eens smeren om je huid te helpen hydrateren en te beschermen. Doe dat gerust meerdere keren per dag. Dus neem een tube crème mee in je tas. En natuurlijk voldoende drinken: ongeveer 1,5 tot 2 liter per dag. 

4. Insecten

In de zomer zijn er volop insecten. Mooi om te zien, maar niet fijn als ze steken of prikken. Door een insectenbeet kunnen er bultjes ontstaan, waardoor je eczeem-gevoelige huid extra geprikkeld kan raken. Gebruik de ‘kracht uit de natuur’ om insecten op een afstandje te houden. Zo is bekend dat muggen niet gek zijn op de geur van citroen. Hiervoor kun je citroenmelisse (Melissa officinalis) of citroengras (Cymbopogon citratus) in je tuin gebruiken. Of zet munt (bijvoorbeeld Mentha spicata) in je tuin; daar houden bijvoorbeeld wespen, kevers en mieren niet van. 

5. Producttip: VSM Derma Cardiflor

Om je (eczeem-)gevoelige huid te verzachten en te hydrateren kun je het verzorgingsproduct VSM Derma Cardiflor crème gebruiken. De crème met het natuurlijke ingrediënt Cardiospermum halicacabum geeft je huid rust en helpt in het behoud van haar natuurlijke balans. Het smeert makkelijk uit en trekt snel in de huid. Ook geschikt voor verzorging van de eczeem-gevoelige huid.

Ook interessant

Huid Smeren: zó belangrijk voor de eczeem-gevoelige huid!
VSM Derma Cardiflor
Heb je een eczeem-gevoelige huid? In deze blog vertellen we je hoe je je huid het beste kan verzorgen!
Lees bericht
2 min
Huid 6 tips bij een droge huid in de winter
VSM Derma Cardiflor
Tijdens de koude wintermaanden kan je een droge huid krijgen. Wil je weten wat je kan doen bij een droge huid? Met deze tips verzorg jij je droge huid extra goed in de winter!
Lees bericht
3 min
Huid Als je huid allergisch reageert
VSM Algemeen
Heb je een allergische reactie op je huid? In deze blog lees je wat oorzaken kunnen zijn en wat je kan doen.
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671