Blog Huid

3 top tips bij een lichte verbranding door de zon

Heb je een licht verbrande huid door de zon? In deze blog lees je 3 top tips bij een licht verbrande huid!
3 top tips bij een lichte verbranding door de zon
Geplaatst op 10 augustus 2022

In de zomer genieten van die heerlijke zon én een mooi kleurtje krijgen, dat willen we allemaal. Maar let ook op: door te lang, te vaak of zonder bescherming te zonnen, kan je huid verbranden. Ook de hoogte van de zonkracht speelt hierbij een rol. In de zomer kan de zonkracht toenemen tot meer dan 8, de maximale hoeveelheid UV-zonlicht in Nederland. Veilig zonnen blijft dus belangrijk. Lees onze tips hoe je je huid goed kan verzorgen na een lichte verbranding door de zon.

Tip 1: Bouw het zonnen op.

Geef je huid na het zonnen rust en probeer niet gelijk weer langdurig de zon in te gaan. Om zonnebrand te voorkomen, is het verstandig om het zonnen langzaam op te bouwen. Begin bijvoorbeeld de eerste dag met maximaal 15 minuten in de zon, de volgende dag een half uur, de dag erna een uur, enzovoort. Ga nooit onbeschermd in de zon en vermijd de zon op het heetste moment van de dag (tussen 12 en 15 uur ’s middags). Draag zoveel mogelijk bedekkende kleding en smeer je altijd in met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Wist je dat… de KNMI een radar heeft waar je de zonkracht voorspelling op kunt zien? Hier kun je zien wat de zonkracht is voor de komende dagen. Zo kun je altijd goed voorbereid de deur uit.

Wil je veilig de zon in gaan? Lees hier onze blog over hoe je veilig kunt zonnen.

Tip 2: Jammer, maar helaas, snel terug naar binnen.

Ben je lekker aan het genieten in de zon, maar voel of zie je toch al lichte verbranding van de huid? Dan kun je toch beter direct terug naar binnen. Zoek de zon pas weer op als je huid is hersteld.

Tip 3: Je huid verkoelen na lichte verbranding.

Je kan je huid eventueel koelen met natte doeken of een verkoelende lotion, zoals Derma Calendulan lotion. De lotion verkoelt, verzorgt en hydrateert de huid. De hydraterende basis in combinatie met Calendula officinalis ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. De lotion smeert makkelijk uit en trekt snel in.

Ook interessant

Huid Zonneallergie en zonneblaasjes
VSM Algemeen
Heerlijk dat zonnetje! Maar wat nou als je zonneallergie of zonneblaasjes krijgt? Lees in deze blog wat je kan doen.
Lees bericht
3 min
Huid Intensieve huidverzorging belangrijk voor de zomer
VSM Derma Calendulan
In de zomer is je huid droger en gevoeliger. In deze blog lees je hoe je je huid extra goed kunt verzorging in de zomer!
Lees bericht
3 min
Huid Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
VSM Prrrikweg
De zomer kan heerlijk zijn, maar je lichaam krijgt soms ook een hoop te verduren. Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671