Blog Huid

Intensieve huidverzorging belangrijk voor de zomer

In de zomer is je huid droger en gevoeliger. In deze blog lees je hoe je je huid extra goed kunt verzorging in de zomer!
Intensieve huidverzorging belangrijk voor de zomer
Geplaatst op 10 augustus 2022

Nog even en het is weer zo ver: zomer! Dat betekent terrasjes pakken zo vaak je kunt, zonnebaden op het strand en zwemmen in zee. Daar worden we allemaal toch vrolijk van? Helaas kunnen die fijne zonnestralen en de wind onze huid belasten. Begin daarom nu met een goede huidverzorging voordat de warme, zomerse maanden echt beginnen.

Zacht en gehydrateerd

In de lente geniet je vast al regelmatig van het zonnetje. De uv-straling van dat heerlijke voorjaarszonnetje is echter al vrij sterk. Ongemerkt wordt jouw huid droger en gevoeliger. Door nu al meer aandacht aan jouw lichaam te besteden, is je huid goed voorbereid op de zomer. Jouw huid blijft met wat extra huidverzorging een lente én zomer lang zacht, fris en gehydrateerd!

Huidverzorging & zomer

Een beetje zonlicht is goed, ook voor jouw huid. Het zorgt dat ons lichaam vitamine D aanmaakt, wat we nodig hebben voor sterke botten. Ook versterkt vitamine D ons immuunsysteem. Maar hoe vaker jij dat heerlijke zonnetje koestert, hoe zwaarder je huid het krijgt. Als onze huid in aanraking komt met zonlicht, wordt er pigment aangemaakt. Met andere woorden: je krijgt een mooi bruin kleurtje dat je beschermt tegen uv-stralen. Maar krijg je in korte tijd te veel uv-licht op je huid, dan kan je huid al licht verbranden. Daarom is het belangrijk om zonnen op te bouwen. Laat je huid dus in het voorjaar al voorzichtig wennen aan de uv-stralen, dan gaat de overgang naar de zomer makkelijker. Intensievere huidverzorging zo vlak voor de zomer helpt daar ook bij. En helaas, zonnebankkuurtjes voorkomen zonnebrand niet.

Pas op met zonnen

Je mooie bruine kleurtje is dus eigenlijk een beschermingsreactie tegen invloeden van buitenaf. Het is niet moeilijk voor te stellen dat onze huid best hard aan het werk is in de zomermaanden. Juist in de zomerperiode moeten we onze huid extra beschermen, bijvoorbeeld met zonnebrandcrème en een verkoelende after sun lotion na het zonnen zoals Derma Calendulan zon. Onze huid wordt namelijk niet alleen mooi bruin, of rood als je niet oppast, maar ook droger. Vooral de bovenste huidlaag wordt droger door alle uv-stralen.

Extra huidverzorging voor elk seizoen

Herfst, winter, lente, zomer… goede huidverzorging is tijdens elk seizoen belangrijk om je huid te verzorgen en te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Maar extra intensieve huidverzorging in de zomer is belangrijk om de natuurlijke vochtbalans te laten behouden. Een droge huid is vervelend en kan ook geprikkeld aanvoelen. Je wilt natuurlijk niet op het strand liggen met een geprikkelde huid! Met perfect afgestemde huidverzorging in de zomer bereid je je goed voor. Derma Calendulan lotion kan je hierbij helpen als je huid extra verkoeling en verzorging kan gebruiken. Zo ga jij blijven genieten van die fijne, hopelijk lange, zomer.

Ook interessant

Huid 5 tips voor de verzorging van een eczeem-gevoelige huid in de zomer
VSM Derma Cardiflor
Heb jij een eczeem-gevoelige huid? Let dan extra op je huid in de zomer. Lees hier onze verzorgingstips voor de zomer!
Lees bericht
3 min
Huid Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
VSM Prrrikweg
De zomer kan heerlijk zijn, maar je lichaam krijgt soms ook een hoop te verduren. Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
Lees bericht
3 min
Huid 3 top tips bij een lichte verbranding door de zon
VSM Derma Calendulan
Heb je een licht verbrande huid door de zon? In deze blog lees je 3 top tips bij een licht verbrande huid!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671