Blog Luchtwegen

Lentekriebels of is ’t hooikoorts?

Als de lente van start is gegaan, komen ook de pollen vrij in de lucht. In deze blog lees je hoe je zo min mogelijk last van hooikoorts krijgt!
Lentekriebels of is ’t hooikoorts?
Geplaatst op 10 augustus 2022

Dit is een informatiepagina. VSM heeft geen producten die bestemd zijn voor deze indicatie/toepassing.

Word jij ook zo vrolijk van de lentekriebels? Na de koude, lange wintermaanden weer lekker naar buiten en genieten van het voorjaarszonnetje. Maar wat als je de lentekriebels letterlijk ervaart in de vorm van hooikoorts? Dan is het helemaal niet zo fijn om de hele dag buiten te zijn.

SOS: pollen in de lucht

Je merkt het al snel genoeg aan je ogen, neus en keel: pollen in de lucht. Dat hoeven niet eens altijd lentepollen te zijn. Door warme winters komen sommige bomen al in februari in bloei en dat betekent dat je ook in de winter last van hooikoorts kunt hebben. Lentepollen of winterpollen, als je hooikoorts hebt, zie jij de bui al hangen: niesbuien, verstopte neus, kriebelhoest of rode, tranende ogen.

Tips en tricks bij hooikoorts

Don’t talk, just… kiss
Laten we gelijk maar met deze leuke tip beginnen: zoenen! Onderzoek heeft uitgewezen dat zoenen zou helpen tegen allergieën en zo ook tegen hooikoorts. Een potje zoenen kan je dus een handje helpen!

Smeren maar
Met al dat gesnotter mag je best extra lief zijn voor de huid rondom je neus. Smeer lekker met een zalf op vette basis. Dan heb je gelijk ook een prima tip te pakken: een deel van de stuifmeel blijft erop plakken. Smeren neemt de klachten natuurlijk niet helemaal weg, maar kunnen hierdoor wel minder worden.

Blijven sporten
Sporten is gezond, maar met hooikoorts kan dat best vervelend zijn, omdat je niet helemaal fit bent. Blijf in beweging, blijf lekker sporten en pas je programma aan als je lichaam daarom vraagt. Ga sporten als er weinig pollen in de lucht zitten: ’s morgens vroeg of na een regenbui. Zeelucht bevat minder pollen, dus zoek het strand op in plaats van de bossen of het park.

Extra handjes
Ook al vind je het lastig om hulp te vragen, klussen in de tuin kun je echt beter aan anderen overlaten. Klussen als grasmaaien, snoeien en bladeren opruimen kunnen de symptomen van je hooikoorts nou eenmaal versterken.

Kracht uit de natuur
Kies voor bloemen in je tuin waarvan het stuifmeel door insecten wordt overgebracht in plaats van door de wind. Denk aan hortensia’s, azalea’s en leliesoorten. Deze bloemen zorgen ook nog eens voor een kleurenpracht in je tuin.

Pollennieuws-app
Een handig app voor je telefoon. Je ontvangt actuele pollenwaarschuwingen, je vindt er de pollenkalender en de verwachtingen van het pollenweer voor de komende dagen. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android!

Meer over hooikoorts >>

Ook interessant

Huid Zorgen voor jouw huid met deze ingrediënten uit de natuur
VSM Derma Calendulan
Deze natuurlijke ingrediënten komen rechtstreeks uit de natuur en kan je gebruiken om jouw huid mee te verzorgen!
Lees bericht
2 min
Huid Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
VSM Prrrikweg
De zomer kan heerlijk zijn, maar je lichaam krijgt soms ook een hoop te verduren. Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
Lees bericht
3 min
Huid Waarom vliegen muggen altijd rond je hoofd?
VSM Prrrikweg
Het zoemende geluid van muggen… Oh, wat kan dat irritant zijn! Het lijkt ook wel of ze altijd rond je hoofd vliegen. Weet je waarom ze dat doen?
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671