Blog Huid

Zorgen voor jouw huid met deze ingrediënten uit de natuur

Deze natuurlijke ingrediënten komen rechtstreeks uit de natuur en kan je gebruiken om jouw huid mee te verzorgen!
Zorgen voor jouw huid met deze ingrediënten uit de natuur
Geplaatst op 10 augustus 2022

De ene dag heb je een stralende huid en krijg je veel complimentjes, de andere dag kan het zomaar anders zijn. Bijvoorbeeld omdat je je hebt gestoten en een blauwe plek krijgt of omdat je een droge huid hebt. Dan kan je huid wel wat extra kracht uit de natuur gebruiken. Calendula officinalis, Cardiospermum halicacabum en Arnica montana zijn voorbeelden van ingrediënten uit de natuur die jouw huid weer laten stralen.

Calendula officinalis (goudsbloem)

De goudsbloem komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Azië, maar groeit ook goed op Nederlandse bodem. Het belangrijkste is dat de bloem genoeg zon krijgt. De naam stamt af van het Latijnse Calendae, wat de eerste van de maand betekent. Officinalis betekent “uit de apotheken”. Oude Griekse wijsgeren ontdekten al vroeg de ondersteunende eigenschappen van goudsbloem. Gelukkig is al die kennis verder onderzocht en bewaard gebleven. Goudsbloem is verzorgend, verzachtend en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de huid. VSM heeft verschillende producten met het natuurlijke ingrediënt Calendula officinalis, zoals Derma Calendulan zalfgel en littekencrème.

Arnica montana (valkruid)

Terwijl goudsbloem en de blaaserwt dol zijn op zon en tropische warmte, houdt de Arnica montana juist van koelere gebieden in de bergen. Arnica montana of valkruid is een meerjarige plant die behoort tot de grootste plantenfamilie, namelijk de samengesteldbloemigen. Herders ontdekten de ondersteunende werking van valkruid doordat de schapen die zich hadden gestoten op Arnica blaadjes knabbelden. Arnica montana wordt onder andere gebruikt in de Arniflor producten. Handig om in huis te hebben voor onhandigheidjes in en rondom het huis.

Cardiospermum halicacabum (blaaserwt)

De blaaserwt kwam oorspronkelijk naar Europa vanwege zijn schoonheid. Het woord ‘cardios’ verwijst naar de witte, hartvormige plekken op de zwarte zaadjes. De Cardiospermum halicacabum is dol op warm tropisch weer en groeit daarom vooral in Zuid-Amerika, Afrika en Australië. Ook in India komt de vrucht veel voor. Deze lotusvrucht is niet alleen mooi om naar te kijken, maar staat ook vooral bekend om haar gebruik in verzorgingsproducten voor een (eczeem-)gevoelige en geprikkelde huid. De Derma Cardiflor producten bevatten het natuurlijke ingrediënt Cardiospermum halicacabum. Hiermee kan jij je huid verzorgen en wat rust geven, en helpen in het behoud van haar natuurlijke balans.

Ook interessant

Huid Wat stressvolle periodes met je huid doen
VSM Derma Cardiflor
Merk jij de invloed van stressvolle periodes op je huid? Je huid kan meer oneffen of onzuiver voelen. Lees in deze blog hoe dit komt!
Lees bericht
2 min
Huid Laat je huid van binnenuit stralen!
VSM Derma Calendulan
Gezond eten en drinken is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je huid. Lees in deze blog hoe jij je huid van binnenuit kan laten stralen!
Lees bericht
3 min
Huid Van we-time naar me-time: 5 tips ná de vakantie
VSM Derma Calendulan
Ben je na de vakantie met het gezin wel even toe aan tijd voor jezelf? Met deze tips kom jij even toe aan tijd voor jezelf!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671