Blog Huid

Waarom vliegen muggen altijd rond je hoofd?

Het zoemende geluid van muggen… Oh, wat kan dat irritant zijn! Het lijkt ook wel of ze altijd rond je hoofd vliegen. Weet je waarom ze dat doen?
Waarom vliegen muggen altijd rond je hoofd?
Geplaatst op 15 juni 2022

Het zzzzzoemende geluid van muggen… Oh, wat kan dat irritant zijn! Het lijkt ook wel of ze altijd rond je hoofd vliegen. Weet je waarom ze dat doen? Muggen ‘ruiken’ de kooldioxide die wij uitademen op zo’n 50 meter afstand en blijven daarom zo boven ons hoofd cirkelen. Leuk weetje, maar of we daar blij van worden…

Word jij ook altijd gestoken?

Dat muggen van ‘zoet bloed’ zouden houden, is een fabeltje. Zoet bloed bestaat namelijk niet. Muggen komen op onze lichaamsgeur af. Vrouwtjesmuggen hebben menselijk of dierlijk bloed nodig voor de ontwikkeling van hun eitjes. Het is voor hen dus erg belangrijk om ‘goed’ bloed op te sporen. Dit doen ze door middel van lichaamsgeur. De combinatie van lichaamswarmte met zweet en koolstofdioxide dat wij uitademen trekt muggen aan. De één produceert van nature meer van deze stoffen dan de ander. Ben jij 1 van hen, dan word je over het algemeen meer gestoken.

Weg met die muggen!

Muggen komen op sommige geurtjes af, maar op andere geurtjes zijn ze weer niet zo gek, zoals de geur van citroen. Het branden van een kaars met citronella kan helpen om muggen op afstand te houden. Ook goudsbloem (calendula officinalis) is niet favoriet bij de muggen. Er zijn tal van planten die eigenschappen hebben om muggen op een veilige afstand te houden. Bijvoorbeeld rozemarijn, lavendel, pepermunt en eucalyptus. Mooi hè, die kracht uit de natuur.

Muggenplaag op komst?

Check de muggenradar en ontdek of er de komende dagen zoemende overlast bij jou in de buurt is. Zo kun je je goed voorbereiden op die jaarlijkse muggenplagen en de nodige middeltjes in huis halen.

Muggenbeet op je arm?

Wist je dat… muggen het meest in armen prikken? Handen en bovenbenen staan op nummer 2 en 3!

Toch geprrrikt? 

Ook al heb je er van alles aan gedaan om het te voorkomen, soms ontkom je er gewoon niet aan en heb je een paar muggenbeten te pakken. Een muggenbeet kan je een vervelend gevoel geven. Je huid wordt rood, kriebelig of geprikkeld. VSM Prrrikweg verzorgt de geprikkelde en rode huid na insectensteken. Het bevat natuurlijke bestanddelen die de huid verzorgen, verzachten, hydrateren en het zelfherstellend vermogen van de huid ondersteunen. VSM Prrrikweg is er als roller en als gelVoor kinderen is er een handige spray variant.

Ook interessant

Huid Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
VSM Prrrikweg
De zomer kan heerlijk zijn, maar je lichaam krijgt soms ook een hoop te verduren. Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
Lees bericht
3 min
Huid Alles wat je moet weten over de eikenprocessierups
VSM Prrrikweg
Heb je gehoord van de eikenprocessierups en wil je weten wat er gebeurt als je in contact komt met de brandharen? Lees het hier in deze blog!
Lees bericht
3 min
Luchtwegen Lentekriebels of is ’t hooikoorts?
VSM Algemeen
Als de lente van start is gegaan, komen ook de pollen vrij in de lucht. In deze blog lees je hoe je zo min mogelijk last van hooikoorts krijgt!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671