Blog Spieren

Blijven bewegen in de herfst

Wil jij blijven bewegen na de zomer en heb je daar wat extra motivatie voor nodig? Lees dan snel onze tips!
Blijven bewegen in de herfst
Geplaatst op 27 oktober 2022

Na een zomer vol activiteiten, vakanties en zwemplezier in verkoelende zwembaden en zeeën, worden de dagen weer wat korter. Het is misschien verleidelijk om te denken: “Hè hè, nu hoef ik weer 8 maanden niet in mijn zwembroek of bikini de deur uit en kan ik lekker op de bank ploffen!”. Maar eigenlijk hoop je de zomerfitheid toch wel een beetje te behouden en niet gelijk al in de bank-hang-modus komen.

3 tips om te blijven bewegen in de herfst

Met deze motiverende tips zorg jij ervoor dat je fit en gezond blijft in de herfst:

· Wandel door de mooie natuur.

Ga lekker naar buiten op die mooie herfstdagen. Trakteer jezelf op wandeltochten door herfstbossen. Probeer minstens een ommetje van 20 minuten te maken om lekker vitamine D op te doen. Zo zorg je ook nog eens dat de winterdip zo ver mogelijk buiten de deur blijft!

· Pak lekker de fiets.

Als Nederlanders staan we er toch al bekend om te fietsen, dus laten we dit imago eer aandoen en de fiets pakken! Wie weet kun je dat boodschappenrondje, dat bezoekje aan die vriendin of de route naar je werk ook wel gewoon op de fiets doen. Dat scheelt toch ook weer wat aan benzinekosten en uitstoot.

· Is het echt hondenweer?

Geen nood! Er is nog steeds geen reden om met de bankhangmarathon te beginnen. Binnen een straal van 15-20 kilometer is er vast wel een sportschool te vinden. Wil je echt niet de deur uit? Ook thuis kun je genoeg bewegen. Er zijn ontzettend veel verschillende gratis workout filmpjes te vinden voor bijvoorbeeld fitness, dans, yoga en cardio.

Houd je spieren soepel in de herfst

Door regelmatig te blijven bewegen, je spieren los te maken en te stretchen behoud je soepele spieren. Heb je zwaarbelaste, gevoelige of stijve spieren? Gebruik Spiroflor warm voor soepele spieren en bij ondersteuning van het herstel van spieren en pezen na fysieke inspanning.

Maak je spieren soepel tijdens de warming-up

Voor je gaat bewegen of sporten is het belangrijk dat je spieren opgewarmd zijn, vooral als de dagen kouder beginnen te worden. Warm je lichaam en je spieren op door bijvoorbeeld een kort rondje van een paar honderd meter op een rustig tempo te lopen. Maak daarna je spieren los door je armen, benen, nek, heupen, voeten en schouders los te draaien. Wist je dat je Spiroflor warm ook kunt gebruiken bij de warming-up?

Zorg voor je spieren na het sporten

Na het bewegen is het goed om nog even te stretchen om je spieren terug soepel te maken, vooral als je intensief sport. Tijdens intensieve sporten waarbij veel kracht nodig is, worden de spieren korter en voller. Als je na de workout je spieren stretcht verleng je de spieren weer. Tip: doe altijd het stretchen na het bewegen of sporten. Als je “koude” spieren gaat stretchen, kun je namelijk je spieren beschadigen en zul je ook veel minder diep kunnen stretchen.

Heb je gevoelige of zwaarbelaste spieren? Lees hier welke sporten je kunt doen zonder zwaarbelaste spieren te krijgen.

Ook interessant

Spieren Spiervriendelijke sporten
VSM Spiroflor warm
Wil jij graag sporten maar geen risico op zwaarbelaste spieren? Lees hier welke sporten geschikt zijn voor jou!
Lees bericht
3 min
Spieren Ontdek jij een nieuwe sport tijdens de Olympische Winterspelen?
VSM Arniflor
Weet jij welke sporten er zijn tijdens de Olympische Winterspelen? In deze blog staan alle sporten op een rij!
Lees bericht
3 min
Spieren Lekker hard lopen
VSM Spiroflor warm
Ga je wel eens hardlopen? Met deze tips zorg je goed voor je lichaam vóór, tijdens en ná het sporten!
Lees bericht
3 min
Spieren Stijve spieren na een (thuis)werkdag?
VSM Spiroflor
Heb jij stijve spieren na een (thuis)werkdag? Met deze tips kun je stijve spieren voorkomen!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671