Blog Huid

Zo verzorg je een blauwe plek

Heb je je gestoten of ben je gevallen? Dan is de kans groot dat je een blauwe plek krijgt. Lees hier hoe je deze blauwe plek kunt verzorgen!
Zo verzorg je een blauwe plek
Geplaatst op 10 augustus 2022

Ai, je hebt het net te laat in de gaten en je stoot je hoofd tegen het openstaande keukenkastje of je gaat met sporten net iets te fel de strijd aan. Een blauwe plek kan je best snel oplopen en is in de meeste gevallen niet te voorkomen.

Hoe ontstaat een blauwe plek eigenlijk?

Door een harde klap, val of stoot kunnen de kleine bloedvaten onder je huid kapot gaan zonder dat de huid zelf beschadigd raakt. Het bloed sijpelt dan tussen de weefsels door naar de oppervlakte. Onder de huid is de bloeduitstorting rood, maar doordat je huid niet kapot is, wordt de plek als een blauwe plek zichtbaar. De ene persoon krijg sneller blauwe plekken dan de ander. Ben jij die persoon die snel blauwe plekken krijgt?

Wat te doen tegen blauwe pleken?

Het voorkomen van zo’n blauwe plek gaat dus eigenlijk niet. Wat kan je dan doen om ze minder zichtbaar te maken? Je kan van alles doen als je het internet mag geloven. Boter, masseren, mét boter masseren en zelfs ochtendurine wordt als advies gegeven. Mmmm, bedankt, maar we kijken toch even verder. We lichten 3 opties die meer voor de hand liggen even toe. Om de blauwe plek zo klein mogelijk te houden, koel je direct je huid met koud water of ijs in een theedoek. Daardoor trekken de bloedvaten samen en stroomt het bloed minder snel weg. De volgende dag is het goed om de plek warm te houden. Door de warmte zetten de bloedvaatjes onder je huid uit en stroomt het bloed weer sneller. Zo ziet je huid er sneller weer normaal uit. Als de plek geel kleurt, kun je elke dag even met de plek in de zon zitten. Door het UV-licht breekt de kleurstof bilirubine namelijk sneller af. Kan je toch nog je leuke nieuwe zomerjurkje aan naar het feest.

Eet smakelijk

Ook wordt de optie genoemd om meer fruit en groente te eten, voor extra vitamine C. Daar zit (letterlijk) wat in. Aan de groente en het fruit dus, en dan met name kiwi’s en bladgroenten. Hiernaast kan je door voldoende producten met calcium te nemen de bloedstolling van je lichaam ondersteunen. Calcium zit in melkproducten, groente en peulvruchten.

Kracht uit de natuur

Wist je dat er natuurlijke ingrediënten zijn, die jouw huid weer kunnen laten stralen? Onder andere goudsbloem (Calendula officinalis) en valkruid (Arnica montana) ondersteunen jouw huid op natuurlijke wijze. Arnica montana wordt gebruikt als eerste hulp voor de blauwe plek.

Ook interessant

Baby & Kind Tegen een stootje kunnen
VSM Kind Arnikind
Wat kan je doen als je kindje is gevallen of zich heeft gestoten? Lees het in deze blog!
Lees bericht
2 min
Huid Zorgen voor jouw huid met deze ingrediënten uit de natuur
VSM Derma Calendulan
Deze natuurlijke ingrediënten komen rechtstreeks uit de natuur en kan je gebruiken om jouw huid mee te verzorgen!
Lees bericht
2 min
Huid Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
VSM Prrrikweg
De zomer kan heerlijk zijn, maar je lichaam krijgt soms ook een hoop te verduren. Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671