Blog Huid

Zo gaat een blauwe plek sneller weg

Heb je je gestoten of ben je gevallen? Dan is de kans groot dat je een blauwe plek krijgt. Lees hier hoe deze blauwe plek sneller weg gaat!
Zo gaat een blauwe plek sneller weg
Geplaatst op 10 augustus 2022

Ai, je hebt het net te laat in de gaten en je stoot je hoofd tegen het openstaande keukenkastje of je gaat met sporten net iets te fel de strijd aan. Een blauwe plek kan je best snel oplopen en is in de meeste gevallen niet te voorkomen.

Hoe ontstaat een blauwe plek eigenlijk?

Door een harde klap, val of stoot kunnen de kleine bloedvaten onder je huid kapot gaan zonder dat de huid zelf beschadigd raakt. Het bloed sijpelt dan tussen de weefsels door naar de oppervlakte. Onder de huid is de bloeduitstorting rood, maar doordat je huid niet kapot is, wordt de plek als een blauwe plek zichtbaar.

Wat kan je doen?

Het voorkomen van zo’n blauwe plek gaat dus eigenlijk niet. Wat kan je dan doen om ze minder zichtbaar te maken? Je kan van alles doen als je het internet mag geloven. Boter, masseren, mét boter masseren en zelfs ochtendurine wordt als advies gegeven. Mmmm, bedankt, maar we kijken toch even verder. We lichten 3 opties die meer voor hand liggen even uit. Om grote blauwe plekken te voorkomen, koel je direct je huid met koud water of ijs in een theedoek. Daardoor trekken de bloedvaten samen en stroomt het bloed minder snel weg. Ook verminder je de kans op een zwelling. De volgende dag geneest je huid juist sneller als je de plek warm houdt. Door de warmte zetten de bloedvaatjes onder je huid uit en stroomt het bloed weer sneller. Zo herstelt je huid sneller. Als de plek geel kleurt, kun je elke dag even met de plek in de zon zitten. Door het UV-licht breekt de kleurstof bilirubine namelijk sneller af. Kan je toch nog je leuke nieuwe zomerjurkje aan naar het feest.

Eet smakelijk

Ook wordt de optie genoemd om meer fruit en groente te eten, voor extra vitamine C. Daar zit (letterlijk) wat in. Een tekort aan vitamine C gaat gepaard met kwetsbare bloedvaten waardoor de kans op een blauwe plek wordt vergroot. Aan de groente en het fruit dus, en dan met name kiwi’s en bladgroenten. Hiernaast kan je door voldoende producten met calcium te nemen de bloedstolling van je lichaam ondersteunen. Calcium zit in melkproducten, groente en peulvruchten.

Kracht uit de natuur

Wist je dat er natuurlijke ingrediënten zijn, die jouw huid weer kunnen laten stralen? Onder andere goudsbloem (Calendula officinalis) en valkruid (Arnica montana) ondersteunen jouw huid op natuurlijke wijze. Arnica montana wordt gebruikt als eerste hulp voor de blauwe plek.

Ook interessant

Huid Natuurlijke en effectieve genezing voor wondjes
Arnica montana D6 tabletten
Auw, een val of een stoot! Wat betekent een beschadiging voor je huid? En hoe kun je de beschadigde huid het beste genezen? Lees het in deze blog!
Lees bericht
2 min
Baby & Kind Tegen een stootje kunnen
VSM Kind Arnikind
Wat kan je doen als je kindje is gevallen of zich heeft gestoten? Lees het in deze blog!
Lees bericht
2 min
Huid Zorgen voor jouw huid met deze ingrediënten uit de natuur
VSM Derma Calendulan
Deze natuurlijke ingrediënten komen rechtstreeks uit de natuur en kan je gebruiken om jouw huid mee te verzorgen!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG 105-0212-0124