Blog Huid

Wat stress met je huid doet

Merk jij de invloed van stress op je huid? Je huid kan meer oneffen of onzuiver voelen. Lees in deze blog hoe dit komt!
Wat stress met je huid doet
Geplaatst op 10 augustus 2022

Is jouw huid vaak onrustig als je stress hebt? Dan hebben we een geruststellende gedachte: je bent niet alleen. Uit onderzoek blijkt dat volwassen vrouwen steeds vaker last hebben van stress. Carrière maken, aandacht voor je gezin en vrienden zijn heel belangrijke en mooie aspecten van je leven. Maar wordt de werkdruk te hoog en heb je continu een strakke planning om je kinderen van school te halen, eten te koken en naar de sport te brengen, dan loopt de stress op. En dat zie je aan je huid.

Onrustige huid

Je lichaam maakt meer stresshormonen aan als je gespannen bent. Een van deze hormonen is cortisol. Cortisol heeft op korte termijn positieve effecten, want het zorgt dat je verlies van energie weer wordt aangevuld, waardoor je alerter bent en goed kan presteren. Het nadeel is dat stresshormonen ook invloed hebben op je huid: je huid kan onrustig worden. Je hebt bijvoorbeeld meer kans op puistjes, omdat je huid meer talg aanmaakt of je (eczeem-)gevoelige huid kan extra geprikkeld raken. 

Slechter slapen

Een ander effect van stress is dat je onbewust ongezonder leeft. De een koopt toch weer dat pakje sigaretten, de ander pakt heerlijke troostchocola of een wijntje. En sporten? Dat doe je wel als het wat rustiger is in je hoofd… Ook slaap je meestal veel slechter als je stress hebt. Al deze veranderingen zorgen ervoor dat je hormoonhuishouding nog meer verandert. Daardoor wordt je huid onrustiger.

Wat kan je doen om je huid op te peppen?

De grootste uitdaging is om minder stress te krijgen. Praat er eens over met iemand die je vertrouwt, of schrijf op waar je mee zit. Dat lucht vaak al erg op. Blijf ook goed voor jezelf zorgen. Eet lekker en gezond en ga toch even sporten om je hoofd leeg te maken. Als je vastloopt, kan je huisarts je ook begeleiden en helpen met oplossingen waar je zelf niet aan had gedacht. VSM heeft verschillende producten in huis die je huid kunnen ondersteunen tijdens stressvolle periodes. Zoals het verzorgingsproduct Derma Cardiflor, geschikt voor een (eczeem-)gevoelige en geprikkelde huid. Hiermee kan je je huid wat rust geven en helpen in het behoud van haar natuurlijke balans, afhankelijk van de huidaandoening. Een rustige huid is alweer een stressfactor minder!

Ook interessant

Huid Van we-time naar me-time: 5 tips ná de vakantie
VSM Derma Calendulan
Ben je na de vakantie met het gezin wel even toe aan tijd voor jezelf? Met deze tips kom jij even toe aan tijd voor jezelf!
Lees bericht
2 min
Huid Laat je huid van binnenuit stralen!
VSM Derma Calendulan
Gezond eten en drinken is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je huid. Lees in deze blog hoe jij je huid van binnenuit kan laten stralen!
Lees bericht
3 min
Spieren Stijve spieren na een (thuis)werkdag?
VSM Spiroflor
Heb jij stijve spieren na een (thuis)werkdag? Met deze tips kun je stijve spieren voorkomen!
Lees bericht
3 min
Huid Zorgen voor jouw huid met deze ingrediënten uit de natuur
VSM Derma Calendulan
Deze natuurlijke ingrediënten komen rechtstreeks uit de natuur en kan je gebruiken om jouw huid mee te verzorgen!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG 105-0212-0124