Blog Huid

Laat je huid van binnenuit stralen!

Gezond eten en drinken is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je huid. Lees in deze blog hoe jij je huid van binnenuit kan laten stralen!
Laat je huid van binnenuit stralen!
Geplaatst op 10 augustus 2022

‘Echte schoonheid komt van binnenuit’ hoor je vaak zeggen. Dat is waar, toch? Maar hoeveel invloed hebben voeding en vocht eigenlijk op je huid? Door goed te hydrateren bescherm je je huid voor tal van invloeden. Goede voeding biedt ook ondersteuning ‘van binnenuit’ voor je huid.

Hydratatie is belangrijk voor de huid

Je huid is je grootste orgaan en heeft veel nuttige functies. Denk hierbij aan bescherming tegen uv-licht, droge lucht en wrijving. Daarnaast zorgen de bloedvaten en zweetklieren in je huid voor de juiste temperatuur van je lichaam. Ook biedt je huid bescherming van binnenuit. De bovenste huidlaag zorgt dat er niet te veel vocht verdampt en je huid niet uitdroogt. Door bijvoorbeeld huidveroudering of te warm douchen krijgt je huid moeite om goed gehydrateerd te blijven. Daardoor kan je een droge huid krijgen.

Help je huid te hydrateren

Je lichaam bestaat voor 50 tot 65% uit water. Dagelijks verlies je gemiddeld 2,5 liter aan vocht. Dit gebeurt door plassen en poepen, zweten en door simpelweg uit te ademen. Het is belangrijk om dit elke dag aan te vullen door voldoende te drinken en te eten. Drink je te weinig, dan merk je dat je minder vaak naar het toilet moet of hoofdpijn krijgt. Ook is voldoende water drinken belangrijk voor de conditie van je huid.

De buitenste laag van de huid bestaat uit een vetlaagje en huidcellen. Als je je huid in goede conditie houdt, biedt deze laag je bescherming tegen invloeden van buitenaf. Je kan je huid nog een extra handje helpen door een vette crème of zalf te gebruiken tegen invloeden van buitenaf. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Derma Calendulan producten.

Gezonde voeding

Wist je dat voedingstoffen ook veel kunnen doen voor je huid?

  • Wortels bevatten veel provitamine A, voor het behoud van een gezonde huid.
  • Vitamine C (fruit, groente) zorgt voor meer stevigheid van je huid.
  • Eet je weleens vis? Heel goed, want vette vis bevat veel omega 3-vetzuren die weer kunnen bijdragen aan een gezonde huid.
  • Zorg verder voor genoeg vitamine E. Dit zit in granen, noten en zaden. Vitamine E werkt als een antioxidant en helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht.

Een frisse look

De key voor een gezonde huid is niet per se enkel crèmes, tonics of scrubs, maar water en de juiste voedingsstoffen helpen je huid van binnenuit aan een frisse, gezonde look. Zo straal je weer van binnen én van buiten.

Ook interessant

Huid Wat stressvolle periodes met je huid doen
VSM Derma Cardiflor
Merk jij de invloed van stressvolle periodes op je huid? Je huid kan meer oneffen of onzuiver voelen. Lees in deze blog hoe dit komt!
Lees bericht
2 min
Huid Zorgen voor jouw huid met deze ingrediënten uit de natuur
VSM Derma Calendulan
Deze natuurlijke ingrediënten komen rechtstreeks uit de natuur en kan je gebruiken om jouw huid mee te verzorgen!
Lees bericht
2 min
Huid Huidveroudering? Zo zie jij er langer stralend uit!
VSM Derma Calendulan
Help, huidveroudering! Hoe houd je je huid zo lang mogelijk stralend? Lees het in deze blog!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671