Blog Huid

5 tips om de zichtbaarheid van littekens te helpen verminderen

Heb jij een litteken? Dat wil je zo goed mogelijk verzorgen in de hoop dat het litteken minder zichtbaar wordt! Lees deze blog voor 5 tips om de zichtbaarheid van je litteken te helpen verminderen.
5 tips om de zichtbaarheid van littekens te helpen verminderen
Geplaatst op 10 augustus 2022

Littekens… iedereen heeft er wel ergens één of meer. Het hoort bij je, maar je kunt je er ook onzeker door voelen waardoor je ze het liefst wilt verbergen. Gelukkig kunnen littekens minder zichtbaar worden door ze te verzorgen. Lees hier onze tips!

1. Smeren, smeren, smeren

Door een littekencrème aan te schaffen heb je de eerste stap naar de verzorging van je litteken gezet. Smeer je litteken een paar keer per dag in. Zorg dat je de plek hierbij licht masseert. Waarom is masseren zo belangrijk? Het ondersteunt de bloedsomloop en het zelfherstellend vermogen van je huid. Na verloop van tijd kun je merken dat het litteken minder zichtbaar wordt en zachter aanvoelt. 

TIP: Gebruik onze Derma Calendulan littekencrème voor eerste hulp bij littekens! Zodra de wond is geheeld en dicht is, kun je beginnen met het smeren van de littekencrème. De crème indien gewenst meer keren per dag aanbrengen en licht inmasseren. Derma Calendulan littekencrème kan gebruikt worden voor de verzorging van nieuwe en bestaande littekens. Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

2. Time to scrub!

Door je huid regelmatig te scrubben, zorg je ervoor dat het litteken vervaagt. Zeker als je littekens hebt overgehouden als gevolg van acne is dit een bijzonder goede oplossing! Let wel op: het is erg belangrijk om een milde scrub te gebruiken. 

3. Gezonde voeding

Het is van belang om je huid van binnenuit te voeden. Onder andere wortels, boerenkool, mango, spinazie, perziken, abrikozen en noten dragen bij aan het behoud van een gezonde huid. Eet bijvoorbeeld met regelmaat een halve avocado of 35 gram ongebrande, ongezouten noten. Drink ook voldoende water om je huid goed te hydrateren. 

Tip: Maak als ontbijt en heerlijke smoothie van mango en avocado, met wat noten en zaden als topping en start je dag met een glaasje citroenwater. 

4. Helende huid? Niet krabben aan korstjes

Het is belangrijk om jouw helende huid rust te geven. Blijf van korstjes af en verzorg en bescherm je litteken, zodat de huid vanzelf kan herstellen. Verdwijnen zullen ze helaas (bijna) nooit, maar er niet aan zitten helpt al enorm voor een mooi hersteld litteken. 

5. Uit de zon

Als je wondje nog niet helemaal geheeld is of de hechtingen nog niet verwijderd zijn, is het belangrijk om geduld te hebben en de zon op je nieuwe huid te vermijden. Ben jij van plan de zon op te zoeken of de besneeuwde bergen in te gaan? Zorg dan dat je dat deel van de huid goed bedekt. Een beschadigde huid met een litteken is namelijk veel gevoeliger voor én minder bestand tegen uv-straling. In de zomer, maar ook in de winter.

Ook interessant

Huid Met een litteken in de zon?
VSM Derma Calendulan
Heb jij een litteken? Pas dan op in de zon. In deze blog lees je of je met jouw litteken wel of niet in de zon kan!
Lees bericht
3 min
Baby & Kind 11 vragen over waterpokken
VSM Kind Calendulan kinderemulsie
Heeft je kind rode vlekjes die in korte tijd veranderen in blaasjes? En zitten ze niet alleen op zijn rug of gezicht, maar over het hele lichaam? Dat kunnen waterpokken zijn! Hier lees je de meest gestelde vragen over waterpokken.
Lees bericht
5 min
Huid Smeren: zó belangrijk voor de eczeem-gevoelige huid!
VSM Derma Cardiflor
Heb je een eczeem-gevoelige huid? In deze blog vertellen we je hoe je je huid het beste kan verzorgen!
Lees bericht
2 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671