Blog Huid

Verantwoord zonnen voor elke huid

Wil je van de zomer lekker zonnen? Lees in deze blog hoe je verantwoord kunt zonnen en voorkom een licht verbrande huid!
Verantwoord zonnen voor elke huid
Geplaatst op 10 augustus 2022

In de zomer genieten van die heerlijke zon én een mooi kleurtje krijgen, dat willen we allemaal. Maar let ook op: door te lang, te vaak of zonder bescherming te zonnen, kan je huid verbranden. Ook de hoogte van de zonkracht speelt hierbij een rol. Onlangs hebben we zelfs zonkracht 8,7 gehad. Verantwoord zonnen wordt dus steeds belangrijker. Lees onze tips hoe je je huid juist nu extra verzorging, verkoeling en bescherming kunt geven.

Verantwoord zonnen

Afhankelijk van je huid kan je 5 tot 30 minuten verantwoord zonnen zonder te verbranden. Ga je langer zonnen, smeer je dan goed in. Welke factor zonnebrand je nodig hebt, hangt af van je huid. Met een lichte huid die snel verbrandt, gebruik je minimaal factor 30. Heb je een licht getinte huid en word je snel bruin, dan heb je voldoende aan factor 15. Bouw het zonnen langzaam op. Je opperhuid wordt namelijk iets dikker door uv B-licht, zodat je lichaam zichzelf op een natuurlijke manier beschermt. Blijf je huid wel ondersteunen met zonnebrand en vermijd de zon op het warmste moment van de dag, tussen 12.00 en 15.00 uur.

Kinderen en verantwoord zonnen

De huid van kinderen en baby’s is nog gevoeliger dan je eigen huid. Tot 4 jaar is hun kinderhuid nog niet geschikt om zichzelf te beschermen tegen de zon. Baby’s jonger dan 6 maanden kunnen beter helemaal uit de directe zon blijven. Hun huidje is namelijk nog dun en kwetsbaar. Bescherm hun tere huid met luchtige kleertjes, een hoedje en een parasol. Ga je een dagje naar het strand met je kinderen? Smeer ze dan wat vaker in met een watervast zonnebrandmiddel met minstens factor 30, zeker als ze in zee of op het strand spelen. Trek een droog shirtje aan over hun zwemkleding als ze uit het water zijn. Neem ook een parasol mee om een schaduwrijk plekje te maken als je kinderen uitrusten van het spelen.

Toch een licht verbrande huid na het zonnen?

Heb je toch een licht verbrande huid na het zonnen? Blijf dan een paar dagen uit de zon. Smeer je huid een paar keer per dag in met VSM Derma Calendulan zon voor de nodige verkoeling en verzorging.

Ervaar je bij een verbrande huid klachten en/of symptomen zoals rillingen, zwelling van een groot gedeelte van de huid, koorts of braken? Neem dan gelijk contact op met je huisarts. Maar wees verstandig en laat het niet zo ver komen door altijd verantwoord te zonnen. Zo geniet jij deze zomer van de heerlijke zon en jouw mooie kleur. 

Wist je dat…

  • je ook bruin wordt in de schaduw?
  • je achter glas niet bruin kan worden? Glas houdt namelijk uv-straling tegen.

Ook interessant

Huid 3 top tips bij een lichte verbranding door de zon
VSM Derma Calendulan
Heb je een licht verbrande huid door de zon? In deze blog lees je 3 top tips bij een licht verbrande huid!
Lees bericht
2 min
Huid Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
VSM Prrrikweg
De zomer kan heerlijk zijn, maar je lichaam krijgt soms ook een hoop te verduren. Deze producten ondersteunen jou in de zomer!
Lees bericht
3 min
Huid Intensieve huidverzorging belangrijk voor de zomer
VSM Derma Calendulan
In de zomer is je huid droger en gevoeliger. In deze blog lees je hoe je je huid extra goed kunt verzorging in de zomer!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671