Blog Huid

Huidveroudering? Zo zie jij er langer stralend uit!

Help, huidveroudering! Hoe houd je je huid zo lang mogelijk stralend? Lees het in deze blog!
Huidveroudering? Zo zie jij er langer stralend uit!
Geplaatst op 10 augustus 2022

Je geniet van het leven en je bent lekker actief. Om die paar rimpels in jouw gezicht maak je je misschien helemaal niet druk. Maar wist je dat huidveroudering een proces is dat begint lang voordat je de eerste rimpel ziet?

Waardoor ontstaat veroudering van de huid?

Als we een jaar of 30 zijn, begint het toch echt: onze huid wordt langzaam zichtbaar ouder. Dat we rimpels krijgen als we ouder worden, weet iedereen wel. Maar er verandert nog veel meer. Om te beginnen wordt de bovenste huidlaag alsmaar dunner. Ook de laag daaronder verandert en bevat steeds minder bloedvaten, bindweefsel (collageen), elastinevezels en talgklieren. Daardoor wordt onze huid slapper, dunner, droger en kwetsbaarder. Gelukkig kun je zelf veel doen om je huid langer soepel en fris te houden.

Slap, slapper, slapst

Als we nog jong zijn, maakt ons lichaam voldoende collageen en elastinevezels aan. Bij het ouder worden maakt je lichaam minder van deze stoffen aan. Dit betekent dat op een gegeven moment meer van deze stofjes worden afgebroken dan aangemaakt. Een huid die ouder wordt, verliest dus langzaam maar zeker haar elasticiteit. Ze wordt slapper en dan ontstaan die gevreesde rimpels.

Bescherm jouw huid

Een ander vervelend gevolg van huidveroudering is dat de bovenste huidlaag droger wordt. Dit komt doordat het aantal talgklieren vermindert en deze ook nog eens minder talg gaan produceren. Hierdoor kan er minder vocht worden vastgehouden. Een droge huid is het vervelende gevolg. Een droge huid is gevoeliger en kwetsbaarder. Dit geeft niet alleen rimpels, maar ook kloofjes of een geprikkelde huid.

Schoonheidsslaapje tegen huidveroudering

Te laat naar bed gegaan, omdat die film zo spannend was? Hm, misschien voortaan toch maar op tijd naar bed. Weinig slaapuren veroorzaakt namelijk fijne lijntjes in jouw gezicht. ‘s Nachts herstellen de huidcellen, maar korter slapen betekent een kortere hersteltijd. Met voldoende slaap geef je je lichaam dus genoeg tijd om zelf te herstellen. Daarnaast versnelt te veel zonlicht huidveroudering. Bescherm je huid dus altijd goed. Rook verder niet en drink veel water. Sta je graag lang onder een (te) warme douche? Doe maar niet, want ook dit droogt jouw huid uit. Want onthoud: alle beetjes helpen in de strijd tegen huidveroudering!

Geef je huid natuurlijke kracht 
VSM helpt je huid met extra kracht uit de natuur. Bijvoorbeeld met Derma Calendulan zalf. Dit is een natuurlijk eerste hulp middel voor de intensieve verzorging van je huid en voor de ondersteuning van het herstellend vermogen van je huid.

Ook interessant

Huid Laat je huid van binnenuit stralen!
VSM Derma Calendulan
Gezond eten en drinken is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je huid. Lees in deze blog hoe jij je huid van binnenuit kan laten stralen!
Lees bericht
3 min
Huid Geef je ruwe huid een beetje extra aandacht!
VSM Derma Calendulan
Heb je een ruwe of schrale huid? Geen zorgen, wij geven je tips bij een ruwe huid!
Lees bericht
2 min
Huid 3x mooi door de kou
VSM Derma Calendulan
Wist je dat de kou positieve effecten op je huid heeft? Lees hier 3 positieve effecten van de kou op je huid!
Lees bericht
1 min
Huid 5 tips om de zichtbaarheid van littekens te helpen verminderen
VSM Derma Calendulan littekencrème
Heb jij een litteken? Dat wil je zo goed mogelijk verzorgen in de hoop dat het litteken minder zichtbaar wordt! Lees deze blog voor 5 tips om de zichtbaarheid van je litteken te helpen verminderen.
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671