Blog Huid

Heb jij de waterpokken zelf als volwassene al gehad?

Waterpokken komt niet alleen bij kinderen voor. In sommige gevallen kun je als volwassene ook waterpokken krijgen. Hoe dit precies zit lees je in deze blog!
Heb jij de waterpokken zelf als volwassene al gehad?
Geplaatst op 10 augustus 2022

Als je kindje de waterpokken heeft gehad, kun je je dat hoogstwaarschijnlijk nog wel herinneren. Misschien viel het reuze mee met een paar pokjes her en der op het lijfje. Of was het juist heftig en zaten ze overal, met slapeloze nachten en dagen vol jeuk en krabben als gevolg? Een andere vraag is of je je nog kan herinneren dat jijzelf de waterpokken had. Weet je eigenlijk wel óf je ze hebt gehad en wat betekent het als je nog steeds waterpokloos door het leven gaat? We leggen het uit.

Waterpokken als volwassene

Waterpokken is een echt kinderkwaaltje en de kans is groot dat je ze al gehad hebt. Op 15-jarige leeftijd is dat percentage zo’n 90-95%. Als je ze als volwassene nog geen waterpokken hebt gehad, hoef je je natuurlijk niet buitengesloten te voelen. Het kan zelfs zo zijn dat je ze als kind wel gehad hebt, maar in een dusdanig milde variant dat je immuunsysteem onvoldoende afweer kon opbouwen. Hierdoor ben je, vooral tijdens dagen waarin je weerstand laag is (bijvoorbeeld tijdens een griepje), opnieuw vatbaar voor de waterpokken. Een volwassen persoon kan heftiger reageren op waterpokken dan een kindje. De symptomen zijn verder gelijk, evenals de incubatietijd van 10 tot 21 dagen (opfrisser: dit is de tijd die tussen de besmetting en de eerste symptomen van de ziekte zit). Kan je jezelf dan niet beschermen? Als je erachter komt dat je mogelijk geïnfecteerd bent, omdat je in contact bent geweest met een persoon met de waterpokken, kan je je laten vaccineren om de symptomen van de ziekte te beperken.

Zwanger en waterpokken

Ben je zwanger en heb je nog geen waterpokken gehad, wees dan extra voorzichtig. Als je ze tijdens je zwangerschap krijgt, kan je het beste even naar je huisarts of je verloskundige gaan. Er kunnen namelijk risico’s aan zitten voor jou, én voor je kindje.

Ook interessant

Baby & Kind 11 vragen over waterpokken
VSM Kind Calendulan kinderemulsie
Heeft je kind rode vlekjes die in korte tijd veranderen in blaasjes? En zitten ze niet alleen op zijn rug of gezicht, maar over het hele lichaam? Dat kunnen waterpokken zijn! Hier lees je de meest gestelde vragen over waterpokken.
Lees bericht
5 min
Huid 5 tips om de zichtbaarheid van littekens te helpen verminderen
VSM Derma Calendulan littekencrème
Heb jij een litteken? Dat wil je zo goed mogelijk verzorgen in de hoop dat het litteken minder zichtbaar wordt! Lees deze blog voor 5 tips om de zichtbaarheid van je litteken te helpen verminderen.
Lees bericht
3 min
Huid Met een litteken in de zon?
VSM Derma Calendulan
Heb jij een litteken? Pas dan op in de zon. In deze blog lees je of je met jouw litteken wel of niet in de zon kan!
Lees bericht
3 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671