Blog Huid Spieren

5x VSM voor de wintersport

Ga je binnenkort op wintersport? Dan is een goede voorbereiding een must. Lees hier onze tips voor de reisapotheek!
5x VSM voor de wintersport
Geplaatst op 21 december 2022

Sta je binnenkort op de ski’s of ga je snowboarden? Dan is een goede voorbereiding een must. Van een goede uitrusting voor op pistes tot aan sneeuwkettingen voor de auto. Maar ook een ‘reisapotheek’ is handig om mee te nemen zodat je niet voor verrassingen staat in een buitenlandse drogist of apotheek. Met deze 5 tips sta jij fluitend op je ski’s!

1. Vallen en opstaan in de sneeuw

Als je nog niet zo geoefend bent, is de kans groot dat je ook het letterlijke vallen en opstaan in de sneeuw gaat ervaren. Dan is het fijn als je VSM Arniflor gel of zalf ​in je koffer hebt gestopt. Het bevat het natuurlijke ingrediënt Arnica montana, dat natuurlijk niet voor niets “valkruid” heet. Speciaal voor de kleintjes is er VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel.

2. Soepele spieren tijdens de wintersport

Wintersport kan een behoorlijke inspanning voor je spieren zijn en dat is waarschijnlijk wel te merken na een dag op de latten. Neem VSM Spiroflor warm mee om je spieren soepel te maken. Door het warmtecomponent is het ook prima te gebruiken bij een goede warming up.

3. Licht verbrand huid? Goed insmeren!

Door de reflectie van de zon op de sneeuw, is de kans op een licht verbrande huid groter. Vooral op gevoelige plekjes als je neus of oren. Smeer je goed in met een hoge beschermingsfactor en neem voor de zekerheid VSM Derma Calendulan zon mee als verkoelende aftersun (vanaf 2 jaar te gebruiken). Want vergis je niet in de kracht van de zon, ook als het bewolkt is. Draag daarom ook altijd een zonnebril.

4. Droge huid door kou

Een veelvoorkomend nadeel van de kou is een droge huid. Vooral je gezicht en je handen hebben hier vaak onder te lijden. Droge plekjes kun je prima verzorgen met VSM Derma Calendulan zalf. Dus ja, ook op je checklist!

5. Houd de neus vrij

Niets is zo vervelend als je een virus hebt tijdens je vakantie. Neem VSM Nisyleen Pelargonium** mee om sneller van je verkoudheid af te zijn.

Ook interessant

Spieren Ontdek jij een nieuwe sport tijdens de Olympische Winterspelen?
VSM Arniflor
Weet jij welke sporten er zijn tijdens de Olympische Winterspelen? In deze blog staan alle sporten op een rij!
Lees bericht
3 min
Huid Zo verzorg je een blauwe plek
VSM Arniflor
Heb je je gestoten of ben je gevallen? Dan is de kans groot dat je een blauwe plek krijgt. Lees hier hoe je deze blauwe plek kunt verzorgen!
Lees bericht
2 min
Huid 6 tips bij een droge huid in de winter
VSM Derma Cardiflor
Tijdens de koude wintermaanden kan je een droge huid krijgen. Wil je weten wat je kan doen bij een droge huid? Met deze tips verzorg jij je droge huid extra goed in de winter!
Lees bericht
3 min
Huid 3x mooi door de kou
VSM Derma Calendulan
Wist je dat de kou positieve effecten op je huid heeft? Lees hier 3 positieve effecten van de kou op je huid!
Lees bericht
1 min

Meer weten?

Neem contact met ons op

bel, chat, app of mail ons
Zorgen voor jouw gezondheid zit in onze natuur

Je wilt natuurlijk het liefst gezond zijn én gezond blijven. Je lichaam is van nature krachtig en kan dus heel veel zelf. VSM ondersteunt je lichaam hierbij met producten op natuurlijke basis.

VSM geeft je kracht uit de natuur.

Social media
* Zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens principes van homeopathische geneeswijze. Lees voor gebruik de bijsluiter. **Traditioneel kruidengeneesmiddel. Toepassing uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.
© VSM geeft je kracht uit de natuur  ·  KOAG/KAG -nr. 5-0623-671